1 Aralık 2010 Çarşamba

Pratik Rende


Rende üstüne yazı olur mu demeyin bu rende benim yıllardır özlemle andığım, birşey rendelerken hep aklıma gelen  rende. Bu rendenin daha güzeli, ayakları kapananı daha kalitelisi babannemde vardı. Küçükken bu bize oyuncak gibi gelirdi, hatta ablamla yalnızken 2 kilo havuçu rendelediyip sonra azar işittiğimizde olmuştu :)  Yıllarca kullandık, ablam evlenirken babannem ona vermişti sonraki akıbetini bilmiyorum.
Birşey rendelemekten nefret ederim, bileğim ağrır ve muhakkak parmağıma zarar veririm. Bu yüzden rende işini hep eşime paslarım :) Ama bunun kullanımı çok rahat ortasına yerleştirip ucundan çeviriyorsunuz.  Geçen hafta Bakırköy'de mağazada bakınırken bunu buldum, acayip mutlu oldum. Denk gelirseniz alıp deneyin bence.

Babannem yenilikleri hep takip ederdi, ozamanlar burda olmayanları yurt dışına gittiğinde alır veya getirdirdi. Birde elektrikli ekmek kesme bıçağı vardı. Küçük testere benzeri birşey. Küçükken  ekmek kesmeyi onla öğrendiğim için normal bıçakla kestiğim ekmekler tuhaf olurdu. Şimdiki makinaları sevmiyorum ondanda bulsam biryerde alırım hemen.

18 yorum:

nehircce dedi ki...

Çok ilginç birşey,ilk kez görüyorum bulursam hemen alıcam .Aynı senin gibiyim çünkü,her seferinde elimi kesebiliyorum..Robot kullanmayı da sevmiyorum 2 havuç için koca makineyi temizlemek zor geliyor :))) sevgiler.

sergun dedi ki...

süpermiş bu, ilk kez görüyorum:)

Hande dedi ki...

Nehirce, ben ilk defa Bakırköy'de gördüm daha önce hiç denk gelmemiştim. Alırsan pişman olmazssın canım :)

Sergun; küçüklükten kalma ıyuncaklarımı bile bunun gibi anmazdım, en sonunda karşıma çıktı çok mutluyum :)

Adsız dedi ki...

Hande süpermniş! gerçekten de ben de nefret ederim rende olayından. böyle işimi kolaylaştıran bir aletin olduğunu bilmek bile heyecanlandırdı beni :) paylaştığın için teşekkürler.

Unknown dedi ki...

benim de mutlaka sağ baş parmakta tırnak hafif uzunsa tırnak gider yoksa parmağı sıyırır...
ben de çok seviyorum böylesi ilginç işe yarar şeyleri...

Meyra dedi ki...

handecim bende ilk kez görenlerdenim ilginç geldi :))
rendelerken bende tırnaklarımın kırılmasından nefret ediyorum:((

Hande dedi ki...

Ececim, sihirli bir rende bu canım. Kendime saklamak olmazdı :)

Fundacım, parmaklarımız ve tırnaklarımızı korumak için her eve lazım bu rendeden :)

Meyracım, babannem hariç kimsede görmemiştim, birilerinin tekrardan aklına gelmiş demek :)

annesiningülü dedi ki...

çok harikaymış canım :)

fatoş dedi ki...

iyi de hangi mağaza handecik, söyle sevap işlersin :)

Hande dedi ki...

Baharcım, her gün kullanımda bizde :)

Fatoşcum, doğru söylüyorsun :)istasyonu geçtikten sonra Burger King'in ordan sağa dönüyorsun, sonra sola dönünce postahaneye gelmeden sağda kalıyor mağaza. ismini hatırlamıyorum, süs eşyaları ve bu tarz malzemeler satıyor.

Filiz dedi ki...

Handecim rende yapmayı ben de sevmem,ya tırnağımı kırdığım ,çizdiğim çok oldu:(ilk evlendiğim zaman kaliteli bir rende almıştım o şimdilik işimi görüyor.bu modeli ilk kez gördüm,ben de almak isterim..iyi günlerde kullan canım..

Selin Ergeçer dedi ki...

Aaa canim ilk kez goruyorum boyle birsey :) ben de rende isini sevmem, tipki senin gibi bilegim acir, bunu gorur gormez alip deneyecegim, paylasim icin tesekkurler :)

Zeynep'in Evi dedi ki...

ay hande çok değişik bişiy bu ilk kez görüyorum:)

Hande dedi ki...

Filizcim, canım bunu dene bak tırnakların hep güvende olacak :)

Selincim, rica ederim canım, memnun kalacağından eminim.

Zeynepcim, satmaya yeni başlamışlar sanırım, ama talebin çok olacağı kesin :)

defne dedi ki...

ayy ne şahaneymiş. bende yok o yüzden bizim evde havuç salatası hiiç olmuyor :) ekmek kesmeden de olsa keşke, çünkü ben ekmekleri de kesemeyenlerdenim :)

Hande dedi ki...

Defnecim, bizde de o yüzden havuçlar çürüyordu hep. ekmek kesme makinaları var ama şekli farklı. büyükler biraz fazla yer kaplıyor bence.

nihalasli dedi ki...

Benim de bileklerim agrir ve bende mutlaka parmagimi keserim ya da zarar veririm baska sekilde:) ben baharatlarin folyosunu acarken bile parmagini kesebilen biriyim dusun sen gerisini hihii
Bu markali bir sey mi yani netten baksak bulabilir miyiz? Ben tr de dondugumde bundan mitlaka acil olarak almaliyim.

Hande dedi ki...

Nihalaslı, canım süs eşyası tabak çanak satan bir mağazada denk geldim. Internet uzerinden satışları olduğunu sanmıyorum. Ama bir sitede denk gelirsem sana haber veririm canım.