2 Mart 2012 Cuma

Gizli Anların Yolcusu


Haftanın en güzel gününü bir kitapla taçlandıralım. Farklı bir konuya değinince bu kitap Ayşe Kulin'in en çok konuşulan kitaplarının başında gelmeye başladı. Çoğu yazarın yazmaya yanaşmayacağı, tepki alır mıyım diye düşüneceği  bir konuda yazmasını sanırım özgüvenine borçlu. 

İki erkeğin aşkını okumak benim için bir ilkti. Şahsen insanların özgürce tercihlerini yaşamasından yanayım.   Okuduğumuz, duyduğumuz haberlere göre tercihini mecburiyetten saklayan, baskılar sonucu evlenmek zorunda kalıp gizlice ikinci bir hayat yaşayan çok fazla insan var. Böylece hem kendileri, hemde evlendikleri kişi bir yalanı yaşamaya mahkum oluyor. Herkes birbirine karşı hoşgörülü olsa bu durumlarda yaşanmaz.

İlhami'nin durumu ise biraz daha farklı, onun terichi evlendikten sonra değişiyor.  Onu anlamaya çalışsamda evli bir kadın olarak Eda'nın yerinde olmak istemem, o durumda hoşgörülü olmak oldukça zor. Kocanızın, çocuğunuzun babasının  bir başka adama aşık olduğunu öğrenmekten daha zor bir durum azdır. Kitap genel olarak iyide olsa, sonunu çok beğenmedim, arada bitirilmiş gibi. Devamını yazacak diye düşündürüyor.

Keyifli neşeli tatiller :)

7 yorum:

HaNdE... dedi ki...

nasıl merak ediyorum bunu bir bilsen...okumalıyım!!

Cemre dedi ki...

şu ara okumaktayım kitabı sonunuda feci merak ediyorum.Eda herşeyi öğrenecek mi? İlham'iye ve Bora'ya ne olacak? bitirmek üzereyim..ama konusu ne kadar farklı olsada Ayşe Kulin klasiği; okuması zevkli bir kitap :)
iyi tatiller canım :)

Meyra dedi ki...

nedense şu sıralar popüler kitapları okumak istemiyorum canım, şimdi postunu görünce merak ediyorum ama aradan zaman geçip herkes okuyunca keyfine varmak istiyorum:))
uygun zamanı bekliyorum kendim için:)

Syhn dedi ki...

ben de okuyacamm :))

Hande dedi ki...

Handecim, okunmaya değer güzel bir kitap :)

Cemrecim; kitap çok sürükleyici elinden bırakamıyorsun, bakalım sen sonunu beğenecekmisin :)

Meyracım; bazı kitaplarda banada öyle oluyor canım. Okumak için bayağı bir zaman geçmesi gerekiyor :)

Seyhancım; yorumunu bekliyorum :)

simple present tense dedi ki...

Evli barkli coluk cocuk sahibi bir adamin 1 gunde escinsel olmasi bana cok sacma geldi kitabi okudugumda.tamam escinselligi kabul ediyorum ancak bu icsel dogustan gelen birseydir diye dusunuyorum 1 gunde de olunmaz ki!

Hande dedi ki...

Simple present tense; 1 günde olması bencede tuhaf umarım kimsede 1 günde değişmez eşlerine yazık olur:(