16 Mart 2012 Cuma

Uyuyana Kadar


Bu kitabın konusu ilgimi çekmişti, daha sonra hakkındaki olumlu yorumlarıda okuduktan sonra almadan olmazdı. Sonu süpriz olmasada, ben kitabı genel olarak beğendim, sürükleyici bir kitap.

Konusu ise kısaca; Christine geçirdiği bir kazadan sonra; son 20 yıla ait anılarını ve çoğu çocukluk anılarını kaybetmiştir. Her sabah, nerde olduğunu bilmeden, kendini bazen çocuk, çoğu zamanda  20'li yaşlarının başında sanarak uyanmaktadır. Ve yanında yatan bir adam vardır. Yanındaki adam, fotoğraflarla kısaca olanları anlatıp, kocası olduğunu hatırlatır. Christine kocasının anlattıklarıyla yetinmeyip, bütün anılarına ulaşmaya çalıştıkça evdeki dengeler de değişir.



Kitabın konusunu ilk okuduğumda bana; Adam Sandler ve Drew Barrymore'un oynadığı 50 İlk Öpücük adlı filmi hatırlattı. Film, kitabın aksine romantik komedi ve çok eğlenceli bir film. Lucy'de anılarını kaybetmiştir, her sabah uyandığında aynı günü yaşamaktadır. Henry Lucy'e aşık olur, hergün kendini tekrardan tanıtıp aşkını kazanmaya çalışır ve  eğlenceli bir film başlar :) 

Güneşin yüzünü gösterip içimizi ısıtacağı keyifli bir hafta sonumuz olsun :)

6 yorum:

annesiningülü dedi ki...

bol güneşli olsun :D

Zeynep'in Evi dedi ki...

Ama kapağından insan sanki korkutucu bir kitap okuyacakmış hissine kapılıyor, ne garip.. hiç tahmin etmezdim konusunun bu olacağını:)

Hande dedi ki...

Baharcım, güneşli ama bugün genede soğuk gibi :)

Zeynepcim; kapağı biraz yanıltıcı olmuş. Gerilim kategorisine sokmuşlar ama bana hiç öyle gelmedi :)

didem dedi ki...

Kitap guzel olmali cunku o filmi izledim ve cok begenmistim.

Hande dedi ki...

Didemcim, kitap film kadar eğlenceli değil. Gerilim tarzına yakın sayılır, ama güzel kitap :)

defne dedi ki...

ah en sevdiğim filmlerden :)