25 Ocak 2012 Çarşamba

Şeytanın İflası




Nermin Bezmen'in anlıtm dilini sevdiğimi daha önce burada  ve burada yazmıştım. Sırça Tuzak'ın devamı olan bu kitabın anlatım dilini ise hiç beğenmedim. Tıpkı Bizim Gizli Bahçemiz'deki gibi abartılı bir anlatım var. İyiler tam bir melek, kötü ise şeytan.  Kitaptaki aile Vardarlar diye geçesede Bezmenler olduğunu varsayarsak Nermin Bezmen özellikle Anberin karakterini ( bana göre kendini ) okadar çok övmüşki okurken bana çok sıkıcı geldi.

Çok iyi diye sınıflandıraln insanların bile mutlaka kötü denebilecek yönleri vardır. Ama bunlar ukat tefek şeyelerdir. Kitaplarda veya dizilerde bir karakterin melek gibi gösterilmesi, hiçbir zafının olmaması bana itici geliyor.   

Kurt Seyt & Shura / Murka,   Sır ve Aurora'nın İncileri'ni yazan yazar ile bu kitabın yazarının aynı olması çok şaşırtıcı. Onların verdiği keyfi bu kitaptan alamadım. Ama Sırça Tuzak'ı okuyanlar için devamını öğrenmek adına okunabilir.

8 yorum:

Meyra dedi ki...

Canım Kurt Seyt&Shura benimde çok beğendiğim bir kitaptı.Dil ve anlatım farkı söylediğin gibiyse şaşırmadım.Bazen yazarlar bu sapmaya girebiliyor nedense!

yasemen k. dedi ki...

Ben de zamanında Nermin Bezmen'in Sır ve Aurora'nın incileri'ni okmuştum. O zamandan mı o kitapdan mı bilmiyorum çok sevmiş ve diğer kitaplarını da bi hevesle almıştım zira diğer kitapların hiç birine tahammül edemedim :s sanırım Bezmen'in Sır ve Aurora'sı tesadüfen iyi olmuş :))

defne dedi ki...

ayy hande, sen yazınca aklıma geldi. sırça tuzaktan nefret etmiştim ben de, aynen senin bundan ettiğin gibi. anberin falan hakketen benim de canımı sıkmıştı. aşırı iyi falan. dünya böyle değil yaa...

Chilek dedi ki...

Nermin Bezmen' in hiçbir kitabını okumadım desem ayıp etmiş olur muyum?

Hande dedi ki...

Meyracım; bu kadar farklı olmaıs ilginç. O kitaplar en beğendiklerim arasında olduğu için bunda bu kadar şaşırdım :)

Alt Bilgi, ona ait okuduğum ilk kitaplar onlardı. Kurt sety seriside güzel olunca bu hayal kırıklığı yarattı.

Hande dedi ki...

Defnecim, dimi canım ya o yazdıkça bana okadar itici geldiki. övmüş durmuş. Bu ondan daha kötü :)

Chilek; o dört kitabını tavsiye ederim canım, çok iyilerdi :)

Zeynep'in Evi dedi ki...

Vardarlar yerine Bezmenler harika bir tesbit Hande..bende sırça tuzakta ara ara böyle düşünmüştüm ama hikayeden sıkıldığımdan olacak ikincisini elime almak istemedim..hele hele o gıcık adını hatırlayamadığım karakterden nefret ettim..anberinin kocasının saflığına deli oldum vesaire..inşallah o kuzen olacak sinir adama ikinci kitapta ölmüştür:)

Hande dedi ki...

Zeynepcim, yazılan saflık, iyilik, mükemmellik çok abartı. benide en çok sıkan onlar oldu. Kuzen amaçlarına ulaşıyor, başına kötü şeyler gelsede hep yolunu buluyor :) İlki buna göre daha iyiydi ondan sıkıldıysan bunu hiç sevmezsin canım.