7 Ekim 2010 Perşembe

Şimdi Böyle Sonra Nasıl Olur?



Sabah eşimin hadi hadileri ile evden acelece çıktım. makyaj yapmaya fırsat kalmadı. Ofisde erken saatte olacağım için orda yaparım dedim.Görüşmem yoksa, kapatıcı, rimel kalem kullanıyorum zaten. Hergün fondoten pudra sürmek istemiyorum. Eşim metroda beni bıraktı, metroda karşıma oturan lise öğrencisi ile uykum açıldı.

Saat 7:40 ve kızımız full makyajlı. Kıyafetleri değiştirsek, ben lise öğrencisi olmak için daha uygunum. Kirpikler 2 kat boyanmış, dudakta parlatıcı, fondoten veya pudra sürülmüş. Tırnaklarda french var. Bende makyaj yok, 3 haftadır manikür yaptırmıyorum oje dahi sürmemişim. Kız okula nasıl hazırlanmış ben işe nasıl gidiyorum diye düşündürdü beni.

Sonra lise yıllarında, öğretmenler tarafından çorabım farklı renk diye, okula ait olmayan ama forma ile aynı renk lacivert başka bir kazak giydim diye, hatta bir keresinde tokam çok renkli diye aldığım ikazları düşündüm. Şimdi okul kuralları çok değişmiş yada öğrenciler çok rahat. Okula makyajla geleni hatırlamıyorum, en fazla renksiz rimel sürerdik. Sanırım okulu kırıcak diye düşündüm, okulda formalı ve makyajlı öğrencileri düşünemiyorum.

30 yaşındayım ama bizim zamanımızda diye düşünmeden edemiyorum. Saçları da boyalıydı. Ben üniversitedeyken 22 yaşımda cesaret edip boyatmıştım. Ne kadar geç işlem görürse iyidir diye düşünüyorduk. İlerde ciltleri, saçları nasıl olacak merak ediyorum.

20 yorum:

NiLaY dedi ki...

aynı şeyleri ben de hergün üniversitede gördüğüm gençler için düşünüyorum canım :) ama neyse bunlar üniversitede liselileri gerçekten anlamak güç, dediğin gibi bence artık eskisi gibi disiplinli değiller herhalde

nehircce dedi ki...

Ne kötü değil mi?Bizim çok disiplinli bir okul müdürümüz vardı, sizin gibi bir örnek giderdik bizde, birkeresinde kışlık dolgu topuklu botum yüzünden sıradan alınıp ikaz almıştım :)) şimdikiler belli markaların haricinde değil ayakkabı toka bile takmıyorlar :(
Makyaj cabası sonuna kadar haklısın..

gunesyuksel dedi ki...

bizim okulda pzt cars cuma bordo, salı persembe gunleri ordek bası yeşili corap giylirdi.. yani renk olsun demişleri ama onu da katı düzene koymuslardı. yani günleri karıstırsan yandın:))) benim yazın saclarım guneşten acılır, okulun ilk gunu okula alınmadım yaz dönüşü, sacını kahveye boyat öle gel dediler. dogal sarı saclarımı kahveye boyayıp gittim falan:)) gercekten simdi kuzenlerime bakıyorum sasıp kalıyorum.. böle kolyeler küpeler, sürmeler.. parltıcı rujlar.. zaman degişiyor. annelerimiz de bizi anlamıyordur ama. gömleklerimiz dısarda olurdu. sacımızı örmezdik. kıravat takmazdık. eteımız kısaydı onlara göre.. nesil degiştikce sınırlar genislıor demekki..

stuven dedi ki...

evet bizim zamanımızda üzerimizde farklı renk hırka veya çorap varsa okula giremezdik.

bu yaşıma geldim hala daha bir rimel bir parlatıcı kullanırım.

Filiz dedi ki...

ah Handecim bizim zamanımızda herşey çok farklıydı,şimdiki nesil bir acayip.bir öğretmen olarak yeni nesli daha yakından takip etme imkanım var:öğrenciler çevrede gördüklerinden,dizilerden çok etkileniyorlar.onlar gibi giyinip,onlar gibi davranmak istiyorlar.etrafları bir sürü kötü örnekle çevrili.ayrıca aileler de bu konuda bazen çok duyarsız olabiliyor.bir çoğunun ilgisiz ,sorunlu anne babaları var.halbuki herşeyin bir yeri ve zamanı var,şimdiden böylelerse ilerde nasıl olurlar ben de merak ediyorum...

HaNdE... dedi ki...

NASIL DOĞRU....BEN KENDİ HALLERİMİ DÜŞÜNÜYORUM DA..
RESMEN ALİCAN GİBİ GİDİYOMUŞUM LİSEYE :):):)

annesiningülü dedi ki...

zamane gençliği böyle Hande
bende gördükçe hayret ediyorum
bir kızım var ve telaş ediyorum o büyüyünce nasıl olacak diye :(

Hande dedi ki...

Nilaycım, gece makyajı ile gitmedikçe üniversitedekiler hoş karşılanabiliyor. Ama lisedekiler hiç hoş gözükmüyor.

Nehirce; şimdiklere bakınca biz daha iyiymişiz diyorum. lise öğrencisine yakışır vaziyetteymişiz :)

Güneşcim, bizimkiler fazla katıydı gerçekten. Ama bildikleri varmış demek biraz boşlayınca öğrenciler böyle oluyorlar. Bence saç rengini beğenmiş kıskandığı için boyatmıştır :)

Hande dedi ki...

Stuven, aceleleri neden anlamak zor canım. Her şeyin bir yaşı var nasılsa.

Filizcim, ailede iş çok düşüyor tabi. Çocukken kızlar böyle şeye meraklı olur hepimiz annelerimizin rujlarını sürmüşüzdür. Ama biraz büyüyünce yaşımıza uygun olanı bilmeliyiz bence :)

Handecim, kısa etekler farklı kazaklar giymeye çalışırdık. Ama makyaj hiç aklıma bile gelmezdi. Bunlar aşöış artık :)

Baharcım, anlatmakla doğru olanı yapacağından eminim. Çocuğum yok ya uzaktan söylemesi rahat geliyor tabi :)

defne dedi ki...

haklısın. abarttı bu ufaklıklar..ya da biz salağız :p

elif dedi ki...

handecim,
ben hala 5 dk uyku için neler yapmam diyenlerdenim:))kim kalkıp makyaj yapcak.gerçi üşenmeyip kalksam bile karşında oturan liseli kızın onda biri kadar bile makyaj yapamam o ayrı..
izmir kız lisesi mezunuyum,çorabı vs geç ceketimiz kırmızıydı düşünsene..kesinlikle gururla taşıdık ama dalga geçmiyo değildi diğer okullardakiler:)

Zeynep'in Evi dedi ki...

canım şuradan da pay biçebiliriz ben ilköğretim 3. sınıf okutuyorum ve benim kız öğrencim de ablalarından gördüğü için okula kalem sürüp geliyor, süremiyor daha doğrusu kapkara oluyor gözleri ama ortaokula giden ablası sürdüğünden ona da normal geliyor..

Hande dedi ki...

Defnecim, bunlar abartı, her nesil bir öncekini geçince ilerisini merak ediyorum :)

Elifcim, sabahları bende de uyku her zaman ağır basar. Kırmızı renk benim favorim :) ama o yaştaki çocukların alayda sınır tanımadıkları malum :)

Zeynepcim, bende ablamın yaptığı şeyler için can atardım ama. Yaşa bağlı şeylerde izin verilmezdi. Suç biraz da ailelerde sanırım.

rengarenk dedi ki...

Aslında bakarsanız o kişiden kişiye değişen bir şey. Hala kurallara uyanları da var canııım...(Evet, onlardan biriyim.)
Hocalara problem çıkarmanın alemi yok diye düşünsem de diğerlerini uyardıkları zaman 'acaba herkes istediği gibi takılsa başarı artar mı?' diye düşünüyorum. Bence küçük ayrıntılara takılmak işi yokuşa sürüyor. Yok saçları açıkmış. Kime ne? Sana ne bana ne? Açıkken daha rahat ediyor belki... Gerçi bahsettiğin kızın makyaja harcadığı zamanı da hesaba katmak lazım. Boş zaman;ama beyaz ayakkabı yasak diye siyah converse in ucundaki beyaza bile kızan idarecileri kınıyorum. :)

Hande dedi ki...

Rengarenk, gereksiz katı kurallara bende karşıyım. Saçın açık olması gibi şeyler sorun olmamalı tabi. Ama maalesef boş bırakınca insanlar sınırları zorlamaktan hoşlanıyor. Mesela makyajı serbest bırakmaları başarıyı arttırmaz.

rengarenk dedi ki...

Haklısınız makyajda iş farklı boyuta gidiyor... Ve yine haklısınız kiii katı ve saçma kural koyan idareciler bunu yapmamalı.

Syhn dedi ki...

sonuna kadar haklısın ya.. nasıl bu en salaş anların tadını çıkarmazlar. topuklu ayakkabı giymek çin o kdr uzun zmnları olacakki keza makyaj için de..

yazık ediyorlar kendilerine ve kesinle eleştiri kabul etmiyorlar :(

Hande dedi ki...

Rengarenk, herşeyin kararında ve yaşın gerektirdiği kadar olması konusunda anlaştık sanırım :)

Seyhancım, okul zamanında serbest kıyafet olsun isterdim. Şimdi her sabah kyafet seçme derdi var. Zamanında bazı rahalıkların farkınavaramıyoruz.

rengarenk dedi ki...

Hıhım anlaştık... Zaten usluyum ben örtmenim, ben diğerlerini düşündüydüm. Neyse bu kadar yeter. :)
Güzel yazılar yazmanız dileğimle... :):)

Hande dedi ki...

Rengarenk, sen renklisin farklısın :)