18 Ekim 2010 Pazartesi

Mert ile Haftasonu



Cuma akşamından arkadaşlarımıza kalmaya gittik. Cumartesi erkekler kampa gitti. Biz de kızkıza kaldık, tabi yukarıdaki yakışıklı da bize eşlik etti. Biraz daha büyüyünce bizi eker sanırım, ama şimdilik anneye mahkum :)

Mert'den daha önce bahsetmiştim. En yakın arkadaşımın oğlu, benimde yeğenim.  4 aylık uslu bir bebek. Her zaman bu kadar uslu olmuyormuş ama beni sevdiği için sanırım hafta sonu devamlı gülücük dağıttı. Tabi bu gülücüklerde devamlı kucakta olmasının etkisi çoktur.

Ben 2,5 yaşındaki hallerine bayılırım. Ama 4 aylık bebeğin keyfide başkaymış. Onu görünce bende özendim. Eve dönünce bebek konusundaki her zamanki düşüncelerim geri geldi.

Çalışan anne olmak zor, bunu da iyi anladım. Hafta için anneanne babanne bakıyor tamam ama gece 2 saatte bir uyanıyor. Bölük pörçük bir uyku ile işe gidiyorsun akşam gene dinlenemeden devam ediyorsun. Arkadaşım her anne gibi bu durumdan şikayetçi değil, onun sevgisinin her yorgunluğu sildiğini söylüyor.

Ben rahata fazla alıştığım için bebek olayı bana zor geliyor. Bebek doğmadan önce gelecek endişeleri başlıyor. herkez gibi bende onun en iyisine sahip olmasını isterim. Bebeğim olursa çalışmak istemiyorum, bütün vaktim onunla geçsin istiyorum, bu şartlarda zor tabi. Böyle endişeler birbirini  kovalıyor.

E annelik duygusunu yaşamadan bilinemeyeceğine göre, şimdilik kesintisiz uykuya devam. Bebek sevgisini de yeğenlerimiz ile tamamlarız.

13 yorum:

benden, bizden... dedi ki...

Hande çok alemsin kesintisiz uykunun gerçekten tadını çıkar, ben artık uyusam da keyif alamıyorum, kulak hep onda olunca fırsatın olsa bile uyuyamıyorsun :)

Ama gene de anne olmak güzel bir şey... Evlenirken olduğu gibi bebiş olunca da güzel kapılar açılıyor insana şaka gibi...

Burcu Çalışkan dedi ki...

çok haklısın endişelerinde canım çalışan anne olmanın zorlukları işte, gönül herşeyi istiyor tabii ama hayırlısını dilemek lazım yinede

Filiz dedi ki...

Handecim maşallah ne kadar tatlı bir bebekmiş Mert,gelecekte kızların yüreğini yakar hiç şüphesiz:))
Çalışan anne olmak zor tabiki,ama bence bu zorluğa fazlasıyla değer anne olmak..biz de eşimle çocuk planları yapıyoruz bu aralar,ama karşılaşabileceğimiz sorunlar ve sonu gelmeyen sorumluluklar bizi de fazlasıyla endişelendiriyor..

Hande dedi ki...

Neslicim, bu keyfi bırakmak zor olacak sanırım.Bir gülümsemesi yorgunluğu alsada işiniz zor.

Burcucum, ben fazla tembel oldum sanırım, herkez idare ediyor bir şekilde.

Filizcim, sen bu planlar içerisindeyken benim sözlerimi dikkate alma canım. Çok isteyince zor gelmiyormuş :)

Adsız dedi ki...

Handecim - ben de hayırlısı olsun diyorum Burcu gibi. Hem inan uykusuzluk filan hi. dert olmuyor inan. Bu veletlerin sevgisi her türlü zorluğu ezip geçiyor. İstediğin zaman senin de olsun inşallah :)

NiLaY dedi ki...

bir bebeğe sahip olunca hemencecik hayatını ona göre planlıyorsun canım, gözünü fazla korkutma bence onun varlığı, kokusu bir güşülü herşeye değer :)

Hande dedi ki...

Ececim, ben rahata fazla alıştım zor geliyor tabi. Dediğin gibi hayırlısı olsun.

Nilaycım, düşündükçe insanın gözünde büyüyor, oluruna bırakmak gerek sanırım.

♥sibelinsu♥ dedi ki...

bu nasıl güzel bir bebek Hande maşallah..annelik gerçekten zor..hele de çalışan bir anneysen iyice zor..çocuğuna yetebilme konusu daha da büyük bir dert...ama yine de bu kararları fazla ertelememek gerekir..:))

Benhurum dedi ki...

Şimdi bol bol zamanının keyfini çıkar tatlım inş. zamanı gelince dünyanın en tatlı varlığına tüm zamanını işte o annelik iç güdüsüyle hiç düşünmeden duraksamadan harcyaacaksın ve bundan büyük keyif alacaksın hatta eziyetleri dah katlanılır olacak;) O nedenle sen şimdi mışıl mışıl uyu bir tanem;)
öptüm kocaman...

defne dedi ki...

bu bebek dünyanın en tatlı bebeğiymiş Hande, maşallah, ne hoş çocuk ya, maşallah :)

Hande dedi ki...

Sibelinsu, canım haklısın, erteledikçe her şey gözünde dahaçok büyüyor.

Ayşencim, canım bu keyif o kadar iyiki insanın bozası gelmiyor :) Annelik içgüdüsü konusunda haklısın tabi, yeğenlerim için bile böyle hissederken onu düşünemiyorum.

Defnecim, birde yakından görsen bayılırsın. Çok güleryüzlü kendini sevdiren bir bebek :)

stuven dedi ki...

maşallah çok tatlı hele gözleri. insan öpmeye kıyamaz.

bebek gördükçe ben de istiyorum :)) ama bir o kadar da korkuyorum ya hu :))

Hande dedi ki...

Stuven, canım duygularımız benzer. Sorumluluğu fazla korkutuyor insanı.