15 Aralık 2011 Perşembe

Tavşanlı Kız


Küçük bir kız iken çoğu coçuk gibi genç kızların yanında dolaşmaya bayılırdım. Saçaları ne kadar uzun ojeleri ne kadar renkliyse daha çok ilgimi çekerlerdi. Saçlarımı taratmamakta ısrarlı olan ben onlara usluca taratabilirdim. Yazlıktaki bir abla ise diğerlerinden daha özeldi. Bir tavşanı vardı, her gün tavşanı alıp sitenin bahçesinde gezdirirdi. İsmi tavşanlı kız idi. O bahçeye çıkınca tavşanı sevmek için biz çocuklarda hemen etrafında toplanırdık. Büyüyünce benimde tavşanım olacak derdim ama büyüdükten sonra kemirgenliklerinden dolayı evde beraber yaşamayı hiç düşünmedim. Şimdilik bölye açık alanda sevmek daha keyifli.

Birde küçükken herkes kedi, köpek, civciv vb isterken babama  alalım diye yalvardığım şey bir maymundu. Çocuk dünyamda ne hayaller kurardım, küçük bir maymun olucak devamlı boynumda sarılı bir halde dolaşacaktık.  Ama babam hayallerimi gerçekleştirmedi, gerçi yerinde olsam bende böyle bir hayali gerçekleştirmezdim :)) Sonuçta ikiside olmadı şimdi evde bir köpeğimle yaşıyoruz :)

10 yorum:

elif-kayra dedi ki...

bence uzaktan sevmek daha güzel :))

cafenoHut dedi ki...

Maymun çok iyiymiş:))
Benimse tek evcil hayvanım kara sineklerdi, yakalar, boş ilaç şişelerine yada kibrit kurularına koyardım. Bazen kanatlarını kopartıp, boyunlarına dikiş ipi bağlayıp çerçevenin içinde gezdirdiğim olurdu zavallıları. Iğğğ ne pismişim...

meyra dedi ki...

Maymun mu?alemsin canım yaa:))esas ben o maymunla kurduğun çocuksu hayallerini merak ettim? sen köpeğinle idare et belki senin çocuğun maymun isterse düşünürsün babana hissettirdiklerini:)

Chilek dedi ki...

Evlendiğim ilk yıl evimde 2 kara kaplambağası, bir su kaplumbağası, bir hemster vardı üzerine Chilek geldi. Diğerleri öldü şimdi sadece Chilek'im var:)

Hande dedi ki...

Elif Kayra; ama çok tatlılar :))

CafenoHut, yeni birşeyler üretme tuhu ozamanlarda sende varmış ama yanlış şeyler üzerinde çalışmışssın :)

Meyracım, ne güzeldi hayeller elele tutuşup gezmemiz bile yetecekti bana :))

Chilek, Chilekle birarada zor yaşarlardı :)

annesiningülü dedi ki...

Handeee neyse ki sadece köpek olması iyi olmuş :D

Zeynep'in Evi dedi ki...

Ayhh maymuna çok güldüm, ama köpeğin varmış şimdi ne güzel.. ben de tavşanları çok sevmişimdir!

Hande dedi ki...

Baharcım, kendi evi olunca kıyamıyor insan :)

Zeynepcim, ama maymunlar çok tatlı değiller mi :) hala çok seviyorum :)

hayatizlerim dedi ki...

Bence de kedi veya köpek en güzelli :)

Hande dedi ki...

Hayatizlerim; evde bir maymun düşünemiyorum :)