9 Aralık 2011 Cuma

Bir Ajan, Bir Dedektif ve Bir Doktor




 Bu aralar devamlı dizi izliyorum. Tabi uzun süren yayın akışı nedeni ile doldurmak için saatlerce boş bakışmaların olduğu diziler değil. Yerlilerden sadece Leyla ile Mecnun birde denk gelirsem Muhteşem Yüzyıl'ı takip ediyorum.
Benim gibi yerli dizilerden sıkıldıysanız tavsiye edeceğim bir kaç yabancı dizi var.

Son dönemdeki favorim Nikita. Konusu ise; hükümet tarafından finanse edilen fakat varlığına dair bir belge olmayan "Bölüm" adında bir kuruluş var. Hapishanede ailesiz olan insanları kayıtlarda öldü olarak göstererek gizli bir yerde ajan olarak yetiştiriyorlar sonrasında suikastlar düzenleniyor. Ülkesini korumak için adam öldürdüğünü düşünen Nikita, zamanla bazı yanlışları görerek kaçıyor. Şimdi tek amacı Bölüm'ü yok etmek. Çok güzel sürükleyici bir dizi, bu aralar benim favorim.

Unforgettable; Dedektif Carrie otobiyografik bir hafızaya sahiptir, gördüğü hiçbirşeyi unutmaz. Onun bu özelliği cinayetleri çözmede çok yardımcı olur. Yıllar önce yaşanmış bir güne dair herşeyi hatırlasada, çocukken öldürülen ablasının cinayetine dair hatırladıkları eksiktir. Cinayetleri çözerken bir yandanda ablasının cinayeti için araştırmalarına devam eder.

Bir diğeri Body Of Proof; Beyin cerrahı olan Dr Megan bir kaza sonucu elinde kalan uyuşukluk nedeni ile uzmanlık alanını değiştirerek adli tıp uzmanı olarak devam eder. Ölüm nedenlerini bulmaya çalışırken bir yandan da özel hayatınıdaki sorunları düzeltmeye çalışır.

İzlediklerim arasında şimdilik öne çıkan diziler bunlar. Yeni keşfettiklerimi ara sıra paylaşırım. Tavsiyelerimize açığım :)

Ve bugün Cuma , keyifli güneşli bir haftasonumuz olsun :)

11 yorum:

BEN dedi ki...

game of thrones ve revenge tavsiye ederim

Adsız dedi ki...

game of thrones, revenge, how ı meet your mother,tavsiye ederim

Syhn dedi ki...

hayııııırrr okumamalıydım bu postu.
uzun zamandır dizi izlyemiyorum.

daha yeni işte hayat devam ediyor u izliyorum. ondanda ağlamaktan içim şişti sanırım bırakacağım :D

yabancı dizilerimde yeni bölümleri geldi ben izleyemiyorum o yüzden yeni tavsiye duymak istemiyordum ki artık çok geç :)
tavsiyeleri duyunca da çok merak ediyorum yaa :))

Hande dedi ki...

Ben ve Adsız; tavsiyeler için teşekkürler. revenge izliyorum intikam duygusunu güçlendiriyor :) games of thrones hiç izlemedim ona da başlayabilirim :)

Seyhan; sen yeneilere hiç başlama ozaman önce birikenleri izlemek gerek :)

zuzu dedi ki...

Tüm Csı serisi muhteşem. Nikita'yı duydum ama henüz başlayamadım. Evde oturduğum zaman izlemeyi düşünüyorum. Bende dizikoliğim...

Unknown dedi ki...

ah ben de şunu bir alışkanlık haline getirsem :) ama mümkün değil internetim sınırlı bılgısayarım model olarak eski ben sanırım tv dizilerine takıpe devam tatlım :) sevgiler güzel haftasonları sanada :))

Adsız dedi ki...

vaov :) güzelmiş ! :D

Hande dedi ki...

Zuzu, onların yeri ayrı cinayetleri çözmeyi onlar ile öğrendik :)

Burcu, canım ozaman cnnbc ve dizimax izlemeyi unutma :))

Lemonade Mouth, izlemeli :))

didem dedi ki...

Nikita'yi defalarca izledim. Guzel film...

Pastel Renkler dedi ki...

Hande ben de nikitayı izliyorum,90larda da yine nikita diye bir dizi vardı onu da izlerdim :) bu arada şiddetle "White Collar" dizisini tavsiye edicem sana çok eğleneceksin...

Hande dedi ki...

Pastel renkler; eski Nikita'yı hatırlamadım ben. White Collar'ı ilk fırsatta izleyeceğim, tavsiye için teşekkürler canım :)