27 Mayıs 2011 Cuma

Yedikule Hayvan Barınağı



Yedikule Hayvan Barınağı sokak hayvanlarının, terkedilen köpeklerin tekrardan mutluluğu bulduğu bir yuva. Bahçeden içeri girdiğinizde biranda havlamalar sizi ürkütebiliyor. Ama sonra bunun sadece sevgi gösterisi olduğunu anlıyorsunuz. Birini sevmeye başladığınız anda etrafınız diğerleriyle sarılmaya başlanıyor. İstedikleri tek şey sevilmek.

Birara her hafta sonu uğruyorduk, yemek dağıtılmasına yardımcı olmak, hasta köpeklerle ilgilenmek yapılabilcek şeyler. Yada sadece sevgi göstermek yeterli. Fotoğraflar gittiğimiz günlerden birine ait. Ordayken kapıya terkedilen bir köpek vardı, onun korku ile titremesi hala gözümün önünde. gecici bir heves ile alıp sonra kendi haline bırakmak vicdansızlık. Bu nedenle barınağın kurucusu Meral abla köpek sahibi olmak için gelenleri sıkı bir incelemeden geçirdikten sonra verip vermeyeceğine karar veriyor. Köpeklerin terkediliş acısını yaşamalarını engellemenin tek yoluda bu.



Köpeklerden korkuyorum gidemem, yada vaktim olmuyor derseniz web sitesinde aylık yayınlanan ihtiyaç listesini inceleyerek yardımcı olabilirsiniz. Gitmek istersenizde yanınızda yedek bir kıyafet bulundurmayı unutmayın :)

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/ 

Herkeze keyifli bir hafta sonu dilerim...

6 yorum:

Chilek dedi ki...

Barınakları çok seviyorum, dün bende benim evin karşısındaki barınağa uğradım üşüştüler tepeme heryerim toz toprak oldu. O kadar tatlılar ki ama insan umursamıyor bile:))

Yeşim dedi ki...

Canlarım benim yaa ne kadar vicdansız insan görünümünde yaratıklar var :( Tatlım keşke İstanbul'da olsaydım ben de giderdim o kuzuları sevmeye. Neyse ben de buradan destek olmaya çalışıyorum. Geçen ay ihtiyaç listelerine göre biraz mama gönderdim. Daha fazla imkanım olsa da onlara daha çok yardım edebilsem keşke :/

Selin Ergeçer dedi ki...

Handecim Allah gönlüne göre versin, ne diyim, yaptığın ne kadar büyük,ne kadar önemli birşey bilemezsin..Eline, Gönlüne sağlık canım...

Hande dedi ki...

Chilekcim, yakınında olduğu için çok şanslısın, bizim ev bayağı uzak. bu aralr ihmal ettik ilk fırsatta gitmek gerek :)

Yeşimcim, köpeği yaşlanınca bırakan var bazıları insafsız oluyor. Tatlım çok iyi kalplisin sen elinden geleni yapmışsın zaten en güzeli bu :)

Selincim, tatlım aslında benim tek yaptığım sevmek bizim için basit birşey. keşke elimizden daha fazlası gelebilse. Birbirlerini itip kucağa çıkmaya çalışmaları, o sevgi gösterileri herşeye bedel :)

Meyra dedi ki...

eşimin amcasının köpeği rahim kanseri oldu veterinerden çıkmadılar gerektiğinde eve misafir kabul etmediler bebek gibi baktılar ama sokağa yada barınağa bırakmadılar..sonunda melekleriyle gitti Zeytin, ama ardında vizdanı sonsuz sevgi ve huzur dolu anne baba bırakarak Handecim..Keşke herkes senin gibi duyarlı olsada içimiz acımasa..

Hande dedi ki...

Meyracım, amcanız ve ailesi üstlerine düşeni ne güzel yapmışlar. İyi gününde bakıpda kötü gününde bırakana diyecek laf çok tatlım. Birazcık sevgi yetiyor :)