25 Mayıs 2011 Çarşamba

Yazılı Olmayan Kurallar

Evde  dısarıda giyilen ayakkabı ile gezilmesini sevmiyorum. Dışarıda çamur olmasa da, araba ile gelmiş olsanda, arabadan inip dairenin kapısına kadar yürüyünce ayakkabı kirlenmiş oluyor. Ben sokak kapısın önündeki girişe bile ev terliği ile basmazken evde sokak ayakkabısı ile gezmek bana göre değil. İşin kötüsü böyle düşünüyorum ama öyle yapanada birşey diyemiyorum. Arkadan bastığı yerleri çamaşır suyu ile silmek bana kalıyor. Ama özel bir davet de ayakkabı ile girilmesine birşey demem tabi :) Ben küçüklüğümden beri alışmışım, annemler ev gezmesine gittikleri zaman yanlarında kıyafetlerine uygun sadece evde giyilen bir ayakkabı götürürdü. Hem kendin şık olursun hem ev temiz kalır :) Yabancı filmlerde ayakkabı ile yataklarına bile rahatça  uzanıyorlar ya , o nevresimleri alıp hemen yıkayasım geliyor :))

Diğer sevmediğim ise bu ara soyunma odasında devamlı rahat hatunlara denk gelmek.  Dolaba eğilmişim  birşey koyuyorum tam geri dönerken çıplak bir popo ile aramda  1 karış mesafe, ayakkabımı bağlıyorum başımı kaldırıyorum bir çift göğüs dibimde. Neyseki herkes bu kadar rahat değil ama arada bu sekilde duşlara kadar gidenler, bu şekilde saçlarını kurutanlar yani bayağı zaman geçirenler var. Amacım kimseyi eleştirmek değil ama çıplak bayan görmekde pek hoşuma gitmiyor.

Otellerin restaurant bölümünde genelde " plaj kıyafeti ile restauranta lütfen girmeyin" tarzı bir yazı olur. Bu yobazlık gerilik değildir, herşeyin bir yakışığı vardır. Artık modernlik, farklılık, rahatlık adı altında  heryerde herşey yapılıyor, giyiliyor . Ödül törenine kot pantolon ile giden var. Bence yakışmıyor, yazılı omayan görgü, ahlak kurallarını unutuyoruz sanırım.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

evet o konuda haklısın bazı yerlere bazı tarzlar uymuyor canım :)ben de kutahya da yasarken havuza gıtmıstım kadınlara ait ama etrafta hamama gelmiş gbi gezerlerdi midem altüst olurdu ama hiç girmedim havuza sıcak suyu sevmem pek :) sevgiler canım...

Meyra dedi ki...

handecim bir zamanlar havuza giderken aynı konudan bende müzdariptim..Kadın milleti diyeceğim malesefki orasını burasını ifşa etmeye bayılıyor.Hamamda ise daha beter durumlarla karşılaşıyorum ve hayrete düşüyorum:((Hiç utanma duygusunu bünyesinde taşımayan görgüsüz olan her insan toplumun gözüne çomak sokmaya müsait malesef:( yazılı olsa kaç yazarki bu tarz insanlara..!!

cafenoHut dedi ki...

sana tamamen katılıyorum özellikle de soyunma odalarındaki fütursuzluğa... Sanırsın hepsinin vücudu sülün gibi, o kadar rahat salınıyor ki etrafta ben başımı çeviriyorum.
Ne gerek var...

Hande dedi ki...

Burcucum, bana tuhaf geliyor canım başkasına rahatlık vererek, kendin rahat olmazsınki: Neyseki sayıları fazla değil :)

Meyracım, haklısın canım yazılı kurallarında bir işe yaradığı söylenemez. hamamda durumlar daha beterdir sanırım :) bazıları göstermey meraklı dediğin gibi yoksa niye öyle salınırsın ki )

Cafenohut; canım ay evet vucuduna güvenip salınmakla ilgisi yok bir kaç tanesinin durumu kötüydü. sadece göstermekten hiç kaçınmıyorlar, özgüven müthiş :)

defne dedi ki...

türkiyenin sokakları yolları temiz değil ki, hem ayrıca bizim adetimiz o ayakkabıyı dışarda bırakmak. japonlar da çıplak geziyor yaa, iğrenç :(

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Ne güzel yazmışsın pek beğendim..

annesiningülü dedi ki...

aman hepsine bende çok gıcık olurum. hele ayakkabı ile eve girmek :(

İkiz Annesi dedi ki...

Çok ama çok haklısın.Bizde de aynı kurallar geçerlidir dışarıda giyilen ayakkabı ile evde dolaşılmaz misafirliğe giderken yanında mutlaka ayakkabı götürülür bu hem kendine hem de ev sahibine saygıdır bence.
Ve kendini göstermeye meraklı hatunlar maalesef o kadar çoğaldı ki soyunma odaları bir tarafa neredeyse dışarıda bile çıplak geziyorlar ki ben açık bir insan olduğum halde onların teşhirciliğinden kadın olarak utanır duruma geliyorum..

Hande dedi ki...

Defnecim,Japonları yeni duydum bilmiyordum hiç bize göre değil :)

Kaymaklı kadayıf, canım bloguna giremiyordum. Bu yeni adresin sanırım, simdi bunu deneyeceğim :)

Hande dedi ki...

Baharcım, sokakğa basıp sonra halıma basmak fena :)

İkiz annesi; canım annelerimizdenöyle alıştığımız için bize bu kadar ters geliyor belkide. Ama en doğrusuda bu :)
Canım ben senin bloguna giremiyorum. Açılıp hemen sayfa görüntülenemiyor yazıyor :(

Selin Ergeçer dedi ki...

Eve ayakkabı ile girilmesinden ben de rahatsız oluyorum canım...sürekli aklımdan "ya tukuruğe bastıysa,ya pisliğe bastıysa" gibi cümleler geçiyor,kendimi misafire de veremiyorum işin kötüsü ;)

Hande dedi ki...

Selincim, ne kadar dikkat etsemde sakıza basmışlığım çoktur öylece bir eve girdiğimi düşünemiyorum :( yada öyle bir ayakkabı ile halıma basıldığını ay çok kötü :(

sed dedi ki...

Handecim, cümlesi cümlesine aynı şeyi düşünüyoruz soyunma odaları hakkında. her gittiğimde güzel çirkin temiz pis bi dünya vücudu görmek zorunda mıyım ben?
geçenlerde anneme söyledim ortamda görüntü kirliliği yaratmanın anlamı yok, ben gider soyunma kabininde giyinirim dedim, bozuldu o da. yok efendim ne demek istemişim ne warmış ki görüntü kirliliği olacakmış vs. ya ben herkesin vücudunun en ince noktalarını görmek zorunda mıyım? İstemiyorum. Kimse beni görmesin ben de kimseyi görmiyim. Teşhir etmek, sergilemek bu kadar kolay olmamalı bence. Çok istiyolarsa gitsinler güney plajlarında sergilesinler.

Ayakkabı sorununa da bir yorum yapayım :) ben de Türk adetlerinde ev terliği ile büyüyen, ayakkabıyı kapıda çıkartıp hemen dolaba kaldıran nesildenim. Ancak bu yurtdışında evinden temiz sokakları görünce gerçekten insan evine ayakkabıyla giresi gelebiliyormuş. Bunu direk yaşadım. Yurtdışında kaldığım süre boyunca evde giydiğimi dışarda da giydim ancak tabi ki yataklarımın üzerine çıkmadım. Eve girdim sonra bir kenara kaldırıp terliklerimi geçirdim ayağıma. ancak ne bir dışardan toz, pislik,çer çöp getirmiyorsun. Yağmur yağsa çamur bile olmuyor.

Hande dedi ki...

Sed; canım soyunma kabinine bile gerek yok arkasını dönse rahatça giyinebilir hem havlularda yardımcı oluyor. Korkarım ben görüntüye alışmaya başladım, yavaş yavaş normal gibi gelecek :))

Bizim sokakları onlarınkı ile kıyaslamak zor tabi. Daha dün yolda bir amca tam dibimden geçerken yere tükürdü ıyy iğrençdi. Orda bu tarz pislikler yok tabi :))