6 Mayıs 2011 Cuma

Leyleklerin Uçuşu ve Hıdrellez



Sevgili arkadaşım Meyra'nın tavsiyesi ile Leyleklerin Uçuşu'nu okudum.  Daha önce 3 kitabını okuduğum Jean Christophe Grange'in bu kitabını da çok beğendim.

Kısaca konusu; kuş bilimci Max Böhm taktığı halka ile ayırt ettiği  leyleklerin göçlerini inceler. Bu sene leylekler geri dönmeyince Lois ile göç yolu üzerinde yolculuğa çıkıp leyleklerin dönmeme nedenini bulması için anlaşır. Lois'i bu yolculuğunda tehlikeler , süprizler ve gerçekler beklemektedir. Sürükleyici keyifli bir roman. 

Dün gündüzen hıdrellez olduğunu biliyordum. Akaşmda bende olan annem ile gene konuştuk. Dileklerimi yazacağımı, cüzdanı balkona koyacağımı söyledim. Sonra bu konuşmamaları ben yapmamışım gibi hepsini unutup yattım.  Sabah kalkıp yüzümü yıkadıktan sonra aklıma ilk gelen bu unuttuklarım oldu çok üzüldüm. Ama yürekten isteyince herşeyin kabul olduğuna inanarak bu akşam unutmadan yapacağım. Hem ablam bana 2-3 gün boyunca cüzdanını balkona koyabilirsin demişti. Sanırım beni kandırmamıştır...

7 yorum:

cafenoHut dedi ki...

Jean Christophe Grange'in en güzel üç kitabı; "Kızıl Nehirler", "Leyleklerin Uçuşu" ve T"aş Meclis" bence.
Çok sürükleyici, bir çırpıda okunuyor.

Hıdrallez olayına gelince; biz kardeşimle devamlı istediklerimizin listesini yaparız, evin heryerinden çıkar, yazınca oluyor. Biz buna inandık:)

Meyra dedi ki...

canım ne güzel okumuşsun beğeneceğine emindim zaten:)) bu arada cüzdan olayını ilk defa duydum tühh kaçırdık..hem sen üzülme uyudum diye ben tüm sevdiklerim için bol bol dilek dileyip akan suya attım hızlıca olsun diye;)

Hande dedi ki...

CafenoHut; Koloni, Şeytan Yemini ve Ölü Ruhlar Ormanı'nı okumuştum. Tavsiyene uyup diğerlerini de okuyacağım :) Ben senin blogunu ziyaret edemiyorum. Her açtığımda erişilemiyor deyip kapanıyor maalesef :(

Meyracım, sana güveniyorum tavsiyelerini bekliyorum canım :)) Canım benim çok tatlısın, çok mutlu ettin beni fazla üzülmem artık :))

Syhn dedi ki...

hıdrellez insanlar keyiflensin bi aksiyon olsun diye sen üzül diye değil.. öteki günlerden bi farkı yok koy gitsin bugün bi ertesi gün. aklına geldiği herhangi bir gün ;)

Hande dedi ki...

Seyhancım; evet içimi rahatlattın canım :) gönülden isteyince gün farketmez :))

sed dedi ki...

çok güzel bir kitaptı. ben de çook zaman önce okumuştum. son çıkartmış olduğu kitabı alacak vaktim olmamıştı, iyi ki aklıma getirdin Hande, ben de gidip alayım :)

Hande dedi ki...

Sed; canım kitapları hep sürükleyici, sonunu merak ediyorsun ya o yüzden çok seviyorum :)