22 Şubat 2011 Salı

Yeşil Peri Gecesi



Bu kitabın adı öncelikle ilgimi çekmişti. Yeşil Peri Türkiye'de satışı yasak olan Absent adlı içkinin adı imiş. Yasaklanmanın neden ise alkon oranı fazla olduğu için insanın hareketlerini kontrol edememesiymiş.

Kitapda adı geçmeyen lanetli güzelliğe sahip olan kahramanın hikayesi var. Güzelliği ile bazılarının nefretini kazanan annesi ve yakışıklı babası ile mutlu bir hayat sürereken babasının geçirdiği kaza ile kızın hayatı tamamen değişiyor. Ailesinin dağılması ile kendide dağılmayı seçiyor. Güzelliğini kullanarak kendince hayattan ve nefret ettiklerinden intikam alıyor. Okurken çoğuz zaman niye böyle yapıyorsun derken buldum kendimi. Hayat bize bir sürü seçenekler sunar doğruyu seçmek ise bize kalmış. Kahramanımız ise doğruyu pek bulamıyor.

Kitap sürükleyici kısa sürede okuyunuyor. Sadece "aşkımızın ipini çektiğimiz gece" ifadesi çok fazla kullanılıyor. Tamam önemli bir gece ama buna benzer bir kaç tekrar daha var, sayfa sayısı biraz daha az olabilirmiş. Ayfer Tunç'un okuduğum ilk kitabıydı, dilini beğendim.

5 yorum:

Selin Ergeçer dedi ki...

Paylaşım için çok teşekkürler canım,not aldım bile ;)

Meyra dedi ki...

canım Pragda her yerde serbest absent,sonbaharda gittiğimde özel barlarını bile gördüm girmeye cesaret edemedim..çünkü fazla kaçıranlar kulağını parmağını kesmiş ülkede, korktum mazallah:((
bu arada ben elimdeki kitabı hala bitiremedim dayanamıyorum kitap postlarına galiba ben çok tembelim:((

Hande dedi ki...

Selincim, okuyunca yorumunu bekliyorum.

Meyracım; canım uzak durmakta fayda var. Acı hissi yok oluyor demek bile bile nasıl merak edip içiyorlar hiç anlamıyorum.
Sen tembel değilsin canım ben her boşluğu değerlendiriyorum :)

CEPAYNASI dedi ki...

bu kitabı her okuyan beğendi...
henüz okumadım ama okunacaklarım arasında...
sevgiler:)

Hande dedi ki...

Cepaynası; bende yorumlara güvenip almıştım. Yaşadıkları insanın canını sıksada sürükleyici bir kitap.