21 Şubat 2011 Pazartesi

Küçük kız

Güzel ama uykusuz bir haftasonundan sonra sabah hala ayılamamaıştım. İlkokul 1'e veya 2'ye giden sevimli bir kız çocuğunun sinirli annesi ayılmama vesile oldu. Sabah mahmurluğu ile  okula gitmek istemeyen kız çocuğunun mızmızlığına ufak çaptaki aksiliğine dayanamayan annesi çocuğa bir tokat attı. Çocuk alışkın sanırım ki tepkisinde bir değişiklik olmadı. Ama ben tamamen ayıldım, ne olursa olsun başkalarının yanında çocuğa vurulmaması gerekir. Bazen çocuklar annenin sinirlerini zorlayabilir ama karşılığı bu olmamalı. Heleki devamlı bu yöntemi kullananlarda zamanla alışkanlığa dönüşüyor ve çocuk umursamıyor.

Sabah sabah aklım çocukda kaldı, popoya şaplaklar olabilir ama surata tokat kaç yaşında olursa olsun onur kırıcı birşey bence. Hem çalışıp hem çocuk büyüten annelerin işi zor tabiki ama çözüm bu olmamalı .

Bugün için yazacak başka şeylerim vardı ama yazamadım. Herkeze iyi haftalar dilerim.

12 yorum:

Sayın KARACA dedi ki...

kendinden güçsüz birine güç uygulamak insanı güçlü kılar mı? Tabi ki hayır ama insanlar bazen karşısındakini bastırma ve susturma yollarını şiddette arıyor! yazık...

benden, bizden... dedi ki...

benim aklımın almadığı, almayacağı bir şey bu...

Adsız dedi ki...

Handecim - kesinlikle katılıyorum. Hatta dayağa tamamen karşıyım! ne yalnızken, ne başkalarının önünde. Bir de aynen dediğin gibi alışkanlık haline geliyor bu tokat işi ve çocuk yüzsüzleşiyor.

Hektor dedi ki...

Suratta patlayan tokadın acısı, kötücül bir virüsten daha kalıcıdır. Annesi şiddet uygulayan kızların davranışları zamanla inatçı bir hal alır. Annenin istediği gibi davranmadın "çat", dediğini yapmadın "pat". Çocukluk dondurulmuş besin kaynağınızdır demişti sevdiğim bir sanatçı- yazar. İşte bu besin kaynağı nasıl dondurulursa, ileride çözüldüğünde de o şekilde karşına çıkar.

Sevil Şahin dedi ki...

gıcık oluyorum öyle annelere
o elini alıp kırmak istedim inan bana
zaten bir gün böyle yapan bir kadını evire çevire döveceğim
Ya o senin yavrun ya can parçan nasıl vurursun hadi tamam bağırdın ama tokat ne
ay daha fazla yazamacağım sinirim iyice bozuldu
canım sana güzel bir hafta diliyorum
sevgiler

Hande dedi ki...

Sayın Karaca, şiddet hiçbirşeyde çözüm değil, tıpkı bu kıza etki etmediği gibi. Ama yapanlar anlamıyor sanırım.

Neslicim; anlamak imkansız, helede küçük bir çocuğa uygulanınca dahada zor.

Ececim, yalnızken poposuna vuranlar için birşey diyemiyorum, annelerde çoğu zaman bunalabiliyor. Ama böylesin tamamen karşıyım.

Hande dedi ki...

Hektor; çok doğru çocukluğumuzda yaşadıklarımın etkisinde kalıyoruz. Aileden gördüğü yönteme devam eden insan çok. Az bir kesim yanlış yöntemlerin farkına vararak uygulamayabiliyor.

Sevilcim, ben müdahele edemiyorum, vereceği cevap belli çocuk onun bize ne olur. Etrafından gelen bakışları da umursamadığı aşikardı.

Meyra dedi ki...

demekki çocuk yapmak marifet değil marifet onu iyi büyütmek eğitmek yetiştirmek..dayak atmak anlamıyorum canım insan insana nasıl yapar bunu hele bi anne bebeğine:(( ben görsem dayanamaz ağlardım feci bişey..ama yapacak bişey yok engel olunamaz bişey bu..

Selin Ergeçer dedi ki...

Bunlar çocuk psikolojisinden anlamayan insanlar işte ve maalesef ki anneler! Ne yapılabilir, hangi biri eğitilebilir bilemiyorum...

Hande dedi ki...

Meyracım, maalesef böyleleride çok. Biz birşey söylesek çoçuğun var mı ki fikir veriyorsun derler. Ama hiç bir canlının böyle birşeyi haketmediğini bilmek için anne olmaya gerek yok.

Selincim; eğitmek zor canım. Kendince o haklıdır. Ama tokatla çocuğun hareketinde hiçbirşey değişmediğini ben gördüm ama o anlamadı.

annesiningülü dedi ki...

çok fena Hande :(
bende şimdi çok üzüldüm

Hande dedi ki...

Baharcım, aklıma geldi tekrardan ama elden birşey gelmiyor :(