11 Şubat 2011 Cuma

Hayat ve Hüzün


Hayat ve Hüzün'ün okumayı merakla bekliyordum. "Umut" Ayşe Kulin'in doğumu ile bitmişti. Bu iki kitabın sonunda Ayşe Kulin'i 40 yaşında bırakıyoruz. Bu kitabında devamı gelecek sanırım. Kitaplarda kendi hayatının yanısıra gündemdeki olayları yazması ile onun penceresinden tarihi olaylarada tanıklık etmiş oluyoruz. Bu kitaplar Veda ve Umut kadar beni içine almadı. Onları okurken tüm karakterleri okadar güzel anlatmıştıki keşke tanısaydım dedim, kendi ailemdenmiş gibi sevgi beslemiştim. Sonuncularda ise bana biraz yüzeysel geldi. Sıkılmadan okudum ama 2.ye okuyacak kadar cezbetmedi.

Herkeze güzel bir haftasonu dilerim.

8 yorum:

lolipu dedi ki...

ben de çok severek okudum bu kitapları. Tadı damağımda kaldı:))

Zeynep Şeker dedi ki...

Sevgılı Hande,
bu kıtapları cok merak edıyordum ve suan senın yorumunu okuyunca moralım bozuldu :( veda ve umutta resmen aglamıstım bayılmıstım kıtaplara ve acıkcası bu ıkı kıtaptan da boyle bır enerjı beklıyordum ama moralım bozuldu suan off :(

Sevgıler
Zeynep

Hande dedi ki...

Lolipu; Ayşe Kulin en sevdiğim yazarlardan biri kitapları hep heyecanlı.

Zeynepcim; moralini bozmak istemem. Dediğim gibi kitaplar kötü değil. ben Veda ve Umut'un etkisinde fazla kalmış olabilirim. İlk defa 2 kere okuduğum kitap onlar oldu. Ama sen bunları belki daha fazla beğenebilirsin.

Meyra dedi ki...

veda ve umutta aynı hisleri paylaşıyoruz daha öncede söylemiştim değilmi çok etkilendiğimi:)) bunlarda beklesin o halde nasılsa tavsiyesine güvendiğim blogdaşımsın;)

defne dedi ki...

hande gerçekten de kendisini detaylı yazmamış. diğer kitaplarda her şeyi yazarken söz konusu kendi hayatı olunca çok kıskanç davranmış. devamını yazmayacakmış sanırım, mesela şu anda yıllardır birlikte olduğu sevgilisini hiç anlatmayacakmış, karar almışlar birlikte.

Hande dedi ki...

Mayracım, okumaya değer ama öncelikle merak ettiğin başka kitaplar var ise bunları bekletebilirsin tatlım :)

Defnecim, ne kadarını anlatmak istediği kendine kalmış tabi. Ama diğer kitaplarda bizi alıştırdı aileden biri gibi olmuştuk :)

Adsız dedi ki...

tv kanalında röportajını dinledim...
çok şaşırdım ..bende çok merak ettim kitabı...
post için teşekkürler :)

Hande dedi ki...

Habinos; rica ederim :) yeteneği, çalışkanlığı hayran bıraktırıyor.