21 Ocak 2011 Cuma

Yüksek Topuk İşkencesi


Bu kadar yüksek topuğu nişanımda ve düğünümüzde giymiştim. O acıdan sonra ise kısa topuklar ve topuksuzlar tercihim oldu. Geçen hafta Derimod'da bunu görünce çok beğendim yüksek diye vazgeçtim sonra denedim ön kısmı platform olunca o yükseklik rahatsız etmedi.

Almayıp daha alçak birşey bulmak için bütün alışveriş merkezini gezdim. Ama aklım onda kaldı tabi. Sizede öyle olurmu birşeyi beğenince başka ne kadar model denesemde gene ona dönerim. Ertesi gün yeni aldıklarımla kombin edip giydim 1,5 saatlik gezide ki arada otuduklarımı saymıyorum, türlü işkenceler çektim. Acıttı mı diye soran eşime durumu belli etmemeye çalışsamda olmadı. Geziyi kısa kesip eve döndük.

Yolda daha yüksek giyenleri acısız bir ifade ile gezerken gördükçe kendimi motive etmeye çalışıyorum. Yüksek topuk giymenin bir formülü varmıdır?  Yoksa zamanla alışıp o acı hissedilmiyor mudru? Ben birdahaki sefer yanımda yedek ayakkabımla tekrar giymeyi deneyeceğim sanırım zamanla alışırım.

Herkeze güzel bir haftasonu dilerim.

37 yorum:

Unknown dedi ki...

bu platform tabanlar kesinlikle çok rahatlatıyor. model de renkte cok hoş keyifle kullan

lolipu dedi ki...

bir zamanlar benim içinde bir işkenceydi topuklu ayakkabılar. Ama hoşuma da gidiyordu. Azmettim, alıştım ve neredeyse hergün giyiyorum artık (sağ ayağım ameliyatlı olduğu halde):)))) Bu arada ayakkabılar çok güzelmiş, ağrısız, güle güle giymeni dilerim:))

francesca mckennitt dedi ki...

Sanırım zamanla alışılıyor. Bir arkadaşımı bundan çok daha yüksek ve çok daha ince bir topukla, acısız bir ifadeyle 3 kat çıkarken görünce anladım ki zaman her şeyin ilacı :))

Meyra dedi ki...

canım aslında platformlu ayakkabılar çok rahat olur bence sen alışık olmadığın için rahatsız oldun..evde arada giyip alışmaya çalış bence.bu arada bende taktımmı takarım neyi beğendiysem onunla kıyaslamaya geçerim:)) biz hatunlar hep aynıyız merak etme yanlız değilsin;)

Hande dedi ki...

Moda(e)rator; platorm kısmıda olmasa daha beter acıtırdı sanırım. teşekkürler canırım.

Lolipu; bende senin gibiyim, görünce çok hoşuma gidiyor ama acıtınca bırakıyorum. Seni örnek alıyorum ozaman pes etmeyip alışıcam bende :)

Francesca mckennitt; arkadaşına hayran kaldım ince topuklar çok zor bu topuk azda olsa daha rahat. ben bunla alışmaya başlıyım artık :)

Sayın KARACA dedi ki...

Vallahi bende yüksek topuk giyenlerdenim :)

Bkz:

http://hayatintuzubiberi.blogspot.com/2011/01/ayaklarm-smartyorum.html

Bayanı zarif gösterdiğini düşünüyorum. Ve bana inanın ki bir süre sonra topuklu ayakkabıya alışıp düz ayakkabı giyemiyorsun :)

Hande dedi ki...

Meyracım, nasıl acıttı anlatamam ilk sefer diye böyle yaptı sanırım ayakarımın altı sızladı. Ama yorumlarınızı okuyunca moralim düzeldi. Yavaş yavaş alışıcam:)

Sayın Karaca, yazını görmüştüm :) Orta boyutaki topuklara alışığım ama bunlar fazla geldi. Ama dediğin gibi yüksek topuk çok hoş duruyor. Bu acı geçmez diye düşünüyordum yanılmışım, alışınca rahat edeceğim demek :)

fatoş dedi ki...

formülü bulursan ben de istiyorum

İkiz Annesi dedi ki...

Modeli çok güzelmiş güle güle kullanın.Kızlarım olmadan önce yüksek topuklu ayakkabıdan başka bir şey giyemezdim sporları giyince de bir tuhaf hissederdim kızlardan sonra topuklu giyemedim hep düz şimdi de topuklulara alışmaya çalışıyorum:)

Miyuki dedi ki...

Yüksek topuk benim hiç aklıma yatmayan bir şey ! Kadınlar kendilerine nasıl böyle bir işkence yaparlar :))

Selin Ergeçer dedi ki...

Kesinlikle alışmayla ilgili.Ben eskiden o kadar çok topuklu ayakkabı giyerdim ki onlarla koşabilidrdim bile...Ama bu spor ayakkabılar,babetler çıktı çıkalı rahata o kadar alıştım ki,topuklu giymek gözümde büyüyor.Her gece, yarın işe topuklu ayakkabı giyeceğim diyorum sonra sabah vazgeçiyorum :) Dediğim gibi alışmakla ilgili...Bu yüzden ben bugün ne yaptımmmm;topuklu ile işe geldimmmmmm :)))))) yeniden alışmak istiyorum çünkü topuklu ayakkabı görüntüsüne bayılıyorum :) Sen de pes etme, kesin alışacaksın ;)

Hande dedi ki...

Fatoşcum, yorumlardan formulu buldum. pes etmeden giymeye devam edeceksşin zamanla alışıyormuşsun ben deneyeceğim :)

İkiz Annesi, çocukların peşinde topuklularla koşturmak zor olur sanırım. Ama onlar büyüdükçe topuklulara rahatlıkla geri dönebilirsin :)

Hande dedi ki...

Miyuki; ama yüksek topuk bayanlara yakışıyor. Bana işkence oldu ama alışınca işkence olmuyormuş demek :)

Selincim, o babetler şirin görüntüleri ve rahatlığı ile bizi ele geçirdiler. Ben alçak topuk güydiğimde bile kıyafetim yürüyüşüm daha özenli oluyor. Yüksek topuklara ile beraber alışırız artık, çünkü bunların kenarda durmasına gönlüm elvermiyor :)

Filiz dedi ki...

ayakkabıların çok güzelmiş Hande'cim.ben de topuklu giymeye bayılırım ama malesef işte pek giyemiyorum.Eğer 6 saat dersim varsa kesinlikle giymiyorum.zaten sınıfta sürekli ayaktayım,mahfolur ayacıklarım:(ama daha az dersim olduğu günler severek giyiyorum.çok sık giymemek lazım bence..ayrıca çok yüksek topuklu giyen hanımlarım atlaya atlaya yürüdüklerine şahidim:)bazen çok komik yürüyorlar..sağlık açısından da pek iyi birşey olduğunu sanmam..

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

gule gule kullan cok sikmis cnm...maalesef ben de formule ihtiyac duyanlardanim...nedeni ise herkes gibi aliskin olmamakla ilgili...babetler beni oyle rahata alistirdi ki sik gorunsede cogu zaman giymekten vaz geciyorum...formul sart :)

Adsız dedi ki...

Handecim - sana da iyi haftasonları öncelikle. yüksek topuklara bayılırım. acı çekmesine çekerim ama kendimi en iyi onlarla hissediyorum, ne yapayım :)

Hande dedi ki...

Filizicm, teşekkürler canım. Çok ayakta kalındığı zaman zamanla ağrı yapar sanırım. En son eve yürüken bende o güldüklerin gibiydim sanırım :)

Çilekli kız, babetler rahatlığı ve çeşitli modelleri ile öne geçtiler.
Alışınca rahat giyilmseine sevindim ben, yüksek topuklar hoşuma gidiyor :)

Ececim, güzellik uğruna azda olsa ödün vermek gerikor sanırım. Birde yüksek topuklar sihirli gibi anında kıyafetin havasını değiştiriyor:) iyi tatiller canım :)

çeşnici Handan dedi ki...

Handeciğim ayakkabıların çok güzel güle güle giy. Zamanla alışırsın ama başlarda kısa sürelerle giy böylece alışman daha kolay olur ve ayakların acımaz.Sevgiler.

Syhn dedi ki...

inanaırmısın benim hiç rahat ayakkabım yok.. ama hepsini çok severim :)
önemli olan sevmek zaten :D
aklım hala rahatsız diye almadığım ayakkabılarda :D

o ayakkabılar her zmn rahatsız edecek ama bi zmn sonra sen o rahatsızlığı umursamamaya başlıyacaksın :D

güle güle kullan :D

Hande dedi ki...

Handancım teşekkür ederim. Pes etmeyip alışıcam inşallah avaş yavaş :)

seyhancım, benimkilerinde hepsi rahat. Alçak topukla rahatım da işte bunlar acıtıyor :) Canım benimde çok hoşuma gidiyorlar alıştırıcam ayaklarımı kaçarı yok artık :)

SvGLove dedi ki...

Ya ama bunlar çok güzelmiş;)Umarım alışırsın.
Her şey alışmaktan ibaret sanırım. Ben dolgu topukla başladım, sonra yüksek topuklara geçtim. Dolgu topuklar kesinlikle çok yardımcı oluyor alışmaya. Sanırım ayak yapısını hazırlıyor. Ben bazen düz ayakkabıyla çok yürüyemem mesela, ağrır ayaklarım.Topuklular rahatlatır beni;)

CEPAYNASI dedi ki...

topuklu giyemeyenlerdenim...
hele yazlık ayakkabılarda...
ayakların altına saç spreyi sıkıp giyiliyormuş,ayaklar öne doğru kaymasın diye!
bir ben mi rahat edemiyorum diyordum,meğer kimse rahat değilmiş:))

peki...neden bu ısrar??

Unknown dedi ki...

ayakkabılarını güle güle kullan canım :) sanırım düz ayakkabılara ve spor ayakkabılara alısınca ılk zamanlarda cok zor oluyor topuklular ama sonrasında alısılıyor dıye dusunuyorum yanı senın yasadıklarını herkes yasıyor canım :) ben de cok ozenırım sureklı gıyebılenlerı :) sevgıler guzel haftasonları :))

Hande dedi ki...

Svglove;teşekkürler canım. dolgu topuk giymye alışkınım ozaman bende rahat alışıcam demek sevindim buna :) haklısın çok yürüyünce düzlerde rahatsız ediyor.

Cepaynası; spreyi hiç duymamıştım denemek gerek tavsiye için teşekkürler canım. yüksek topukların görüntüsü hoş oluyor ama :) alışınca rahat giyebilenlerden olmayı ümit ediyorum :)

Burcucum, teşekkürler canım.onların rahatlığı en büyük tercih sebepleri. Hergün olmasada giydiğim kıyafete göre arada yüksek topuklu giymek istiyorum. Rahat giyenleri okuyunca çok sevindim :) iyi tatiller canım :)

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Alışkanlık işi bu topuk işi, üç hafta öncesine kadar topuksuz giyemezken, üç haftadır mutlu bir topuksuzum.güle güle giy alışırsın :))

nihalasli dedi ki...

Evet tatlim alismak ile alakali..bende babetten baska bir sey giyemezdim ama nisanlaninca ve nisanlimda (simdi esim :) )
uzun olunca giyme istegim sahlandi simdi topuksuz ayakkabi giymek istemiyorum:)

Hande dedi ki...

Kaymaklı Kadayıf; canım o acıyı unutup denemeye başlayacağım :)

Nihalaslı: canım bizdede boy farkı var. Uzunlarla yan yana daha hoş gözüküyoruz :)

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss dedi ki...

en kötüsüde bu işte..aşk yaşayarak aldığın bir ayakkabının ayağını acıtması..Adım attıkça işkencedir resmen...ben özel gecelerde sadece tercih edıyorum artık topuklu ayakkabıyı..Günlük düz ayakkabı kadar rahatı yokmuş anladım :)

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

mimlendin cnm :)

Hektor dedi ki...

Siz de, bir zamanların başarılı iş kadınları gibi 'babet' giyin.

Barbygirl_here dedi ki...

:)
Formulu var mi diye yorumlari okudum ayni dertten madur olarak:) Ama yokmus, sanirim zamanla alismak gerekiyormus, yoksa komik oluyor yururken ya, dimi :)
Ki ben hizli da yururum normalde ama topuklulara alisicam diye,yavas yavas yuru,yok olmuyor :)
Ama alisicaz zamanla galiba, sana da bana da kolayliklar :)

Hande dedi ki...

Myprincess; bende hergün olmasada arada kıyafetime göre giymek istiyorum :) başkasında gördüğümde hoşuma gidiyor.

Çilekli kız, teşkkürler canım bakıyorum şimdi :)

Hektor; onu giydiğim için rahata alıştım zaten :)

FerahFeza; komik gözükneler alışamayanlar sanırım. Ama yorumlardan sonra ümütliyim ben, kısa süreli giyip zamanla alışacağız :)

Hektor dedi ki...

Tek kelimeyle onore oldum:))

Noni dedi ki...

Bence de bunun formülü yok, alıştıkça acı duymuyor insan ya da duysa bile kendini kandırıyor :) yine de güzel bir ayakkabı için o acıyı çekmeye değer diye düşünüyorum ;)

Hande dedi ki...

Noni; acının azaldığını umut ediyorum. Ne kadar zorlasamda üstünde fazla kalamadım. Alıştıkça geçecek inşallah :)

inci çiçeği dedi ki...

bende topuklu giymek isteyen, alan ve kısa zamanda bir kenara bırakmak zorunda kalanlardanım, çok şık oluyor ama rahatını düşünüce giyilmiyor, hele benim gibi derste sürekli ayakta duracaksan:((

Hande dedi ki...

İnci çiçeği; yüksek topuklar her gün için uygun değil bence. Çünkü bel rahatsızlığına sebep olabiliyor. Ama arada giymek için biraz alışsam fena olmaz :)