19 Ocak 2011 Çarşamba

Yeniden "Tarlı Kuşuydu Juliet"



Bu sene tiyatro sezonunu açmakta geç kalınca, beğenmeme  riskini almayarak sevdiğimiz bir oyun ile başladık.   Geçen sene ilk kendimiz izlemiştik , sonra arkadaşlarla tekrar gittik, cuma akşamı ise 3. oldu. 3 kere izlememden oyunu sizlerede tavsiye edeceğim belli sanırım :)

Şehir Tiyatroları'nda izlediklerim arasında en sevdiğim oyun bu oldu. Çağlar Sorumlu pek sevdiğim bir oyuncu değildi,  ama Shakespere rolü ile kendisine hayran kaldım. Dizilerde yeteneğini gösterecek bir karakteri canlandırma şansı olmamış sanırım.  Engin Alkan'ı zaten 7 Numara'dan beri çok severim. Oynadığı Rahip Lorenzo adlı karakter anlatılmaz izlenir diyorum :)  Rahibin mimiklerini hatırladıkça oyun sonrasında da gülmeye devam ediyorsunuz.

Oyunun konusuna gelirsek  Romeo ve Juliet ölümden kurtulmuş büyük bir aşkla evlenmişler birde çocuk sahibi olmuşlardır. Zamanla aşkın yerini kavga almıştır.  Bu duruma daha fazla dayanamayan Shakespere mezarından çıkarak duruma müdahe etmek için onları ziyarete gelir. Böylece komedi başlar. Bu oyunda herşey var; oyuncular; oynuyor, yemek yapıyor, şarkı söylüyor, gitar, bateri çalıyor. Eminim oyunu beğeneceksiniz.

Biz oyunu Kağıthane'de  Sadabad Kültür Merkezi'nde izledik. Geniş ücretsiz otoparkı, her açıdan rahat gözüken sahnesi, temiz geniş fuaye alanı ile tercih ettiğimiz biryer. Bu oyun  Muhsin Ertuğrul'a geçiyor sanırım. Ama başka oyunlarda trafiğe takılmak istemezseniz, park yeri  aramak istemiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz.

10 yorum:

Banu dedi ki...

7 numara dizisini ne izlerdim ya çok eğlenceli bir diziydi keşke yeni bölümleri tekrardan başlasa bende bu adamı ordan cok severim gerçi tiyatro hayranı olan ben bu aralar hiç gidemiyorum hayat koşuşturmasında malesefki paylaşımın için sagol.


**Bloguma beklerim arkadaşlar;
http://tatlicadibanu.blogspot.com

Hande dedi ki...

Banu, çok güzel bir diziydi, insanın içini ısıtan bir yanı vardı. Yoğunlukta zaman ayırmak zor oluyor tabi, bizde uzun bir süre ara vermiştik :)

francesca mckennitt dedi ki...

Bu oyunu merak ediyorum. Engin Alkan'ı çok severim ve eminim kalitelidir :)

Hande dedi ki...

Francesca mckennit: izlemeni tavsiye ederim, eminim çok beğeneceksin :)

Zeynep Şeker dedi ki...

Ben daha gecenlerde bu oyuna bılet almayı dusunmus sonra sıkıcı bır oyun olacagını dusunup vazgecmıstım. Madem guzel dıyorsunuz alayım barı :) Tavsıye ıcın tesekkurler :)

Hande dedi ki...

Elayza, ben tavsiye ederim. Arada ve oyun başında etrafdan bizim gibi 3. veya 2. gelenlerin konuşmalarını duydum. Zevk meselesi tabi ama çoğunluğun beğendiği bir oyun.

Hektor dedi ki...

Engin Alkan'ı en son Muhsin Ertuğrul Sahnesinde izlemiştim. Keşanlı Ali'de.(sahne yenilenmeye alınmadan önceki son oyundu)Keşanlı'yı üç nesil tiyatroculardan izleme şansını buldum. Engin Cezzar'dan, Erhan Yazıcıoğlu'ndan(şehir tiyatroları)ve en son Engin Alkan'dan. Hepsi çok başarılıydı. Daha çok tiyatro ve daha çok seyirci ile zor şartlar altında oyunlarını sahnelemeye çalışan değerli tiyatrocularımızın sorunlarının çözülmesi dileğimdir.

Hande dedi ki...

Hektor; umarım sorunları çözülür. Daha çok şehir tiyatrolarını gittiğim için orayı örnek vermek istiyorum. Çoğu oyunda boş yer bulmak zor oluyor, kalabalık salon ve alkışlar diğer sorunlarını azda olsa unutmalarında yardımcı oluyordur sanırım.

Keşanlı Ali'yi izlemedim ama Engin Alkan'ın her rolü iyi canlandırdığından eminim :)

Peritozu dedi ki...

Vauuv ne kadar guzel bir kadrosu var oyunun.Istanbula geldigimde insallah hala oynuyorken yakalayabilirim.

Hande dedi ki...

Peri Tozu Fotoğraf, senedir her sezon ynuyor. Bu kadar ilgi varken devam eder kesin. Umarım denk gelirsin :)