17 Ocak 2011 Pazartesi

Kurdela İşi ve Ablam


Artık duvara baktığımda beni gülümseten bir çerçevem var. Birde bakınca hep ablamın ne kadar becerikli olduğunu hatırlıyorum. Ahşap boyama, kumaş boyama, kurdela işi, brezilya işi, örgüleri..  ben sayarken yoruluyorum, o yaparken zevk alıyor. Üstelik öğrendiklerinden hep banada yapıyor. Bizim evde çoğu şey "Made by Sister"


Bu panaoda yaptığı kurdela işinin en basit hallerinden biri. Süslediği bir abajur varki işçiliğine paha biçilemez.

Hediyesinden bahsetmişken kendinden de bahsetmesem olmaz. Ablam bitanem ve en kıymetlimdir. Benden 2,5 yaş büyük olduğu için ablam olmasının  yanısıra en yakın arkadaşımdır. 4 yaşındayken bir arkadaşı onu ağlattığı için, kızın saçlarından tutup düşürmüşüm. Kız eve şikayete gelince annemler benim yaptığım harekete kızmışlar  ama birbirimize düşkünlüğümüzden bahsederken o anıyı da anlatırlar hep.  İlkokul yıllarında her kardeş gibi kavga etmişliğimiz çok fazladır. Ama ortaokulla beraber hep birbirimizin destekçisi olduk. Böyle bir abla kardeş ilişkimiz olduğu için ikimizde çok şanslıyız.


10 yorum:

Burcu Çalışkan dedi ki...

böyle yetenekli ve herşeyinini paylşatığın bir ablan olduğu için şanslısın handeciğim :))

Meyra dedi ki...

sende şanslı olanlardansın ne güzel:) ben ablayım kardeşimle aramda tıpkı senin gibi bir ilişki var en büyük sırdaşımdır tadın başkadır:) bu arada kurdela işide çok hoş ablanın ellerine sağlık başarılarının devamını dilerim ki sanada yarasın;)

annesiningülü dedi ki...

ne mutlu sana canım böyle bir ablan olduğu için :)

Hande dedi ki...

Burcucum, kızkardeşin yeri başka oluyor canım, benimkide en iyilerinden :)

Meyracım, bu konudaki duygularımız benzer demek :) günün yorumu ile akşam yatak sohbetleri en güzel kısımlarından biriydi :)

Baharcım, el becerisi olduğu için şansım artıyor. tabi on agüvenince bu konularda ben tembelleştim biraz :)

Filiz dedi ki...

bir kız kardeşe sahip olmak çok güzel olmalı..ne yazık ki ben o duyguyu tadamadım..şanslısın..hem bir ablan olduğu için,hem de ablan bu kadar becerikli olduğu için:)

Hande dedi ki...

Filizcim, bazen kız akadaşlarda kardeşin yerini tutabiliyor canım. becerikli olmsaı ise çok iyi :)

nihalasli dedi ki...

Ne guzel canim ya ..Ablami bende cook seviyorum ve ablaya sahip olmak harika bir duygu. bu duygunun bir esi yok bence.
Bu en basit islerinden biriyse gercekten cok becerikli.

Hande dedi ki...

Nihalaslı, canım anlatılmaz denir ya öyle gerçekten sahip olnalar iyi anlıyor :)

Noni dedi ki...

Ay aynen ben ve ablam! Bizim aramızda da 3 yaş fark var, bizde küçükken çok didişirdik ama şimdi birbirimize çok düşkünüz, ben de kendimi onun kardeşi olduğum için çok şanslı hissederim, ahhh özledim canım ablamı!

Hande dedi ki...

Noni; az yaş farkı şansımız sanırım. Hem kardeş har arkadaş oluyoruz. Ayrı ülkelerde olmak çok zor ilerde aynı ülkede olursunuz inşallah :)