18 Ocak 2011 Salı

Akıllanmak...

Bazı insanları anlamak ne kadar zor. Etraflarında iyi güzel bir şey görmeye tahammülü yok. Benim çevremdede var böyle bir örnek var maalesef.  Saçını boyatırsın herkez iltifat eder o görmemezlikten gelir, kariyerinde iyi gelişmeler olur görmez, çok şık giyinmişsindir görmez, 10 kilodan fazla kilo vermişsindir görmez, yeni eve taşınırsın yeni araba alırsın yorumsuz suratsızca hayırlı olsun der. Bunlara karşılık 1 kilo alırsın anında farkeder, ufak bir sivilcenmi çıkmış hemen yorumlar. Bu örnekler uzar gider...

Anlamlandıramadığım tarzda insanlar bunlar. Bense etrafımdaki insanlara iltifat etmeyi severim. Bazen aldığı yeni bir şeyi sevinçle gösterdiklerinde beğenmesem bile söylemem. Mutluluğuna gölge düşürmenin ne anlamı varki. Ama beraber alışveriş yapıyorsak denediği şey yakışmamışsa söylerim tabi. Etrafımdaki insanların şartları düzeldikçe onlar kadar sevinirim. Ev alma planları yapan arkadaşımı, istediği eve sahip olmaları için dualarımdan eksik etmem. Kilo alan birine asla kilo almışsın diyemiyorum,  e zaten kendi farkında ben neden dile getiriyimki.

Kendi kendimi yerdim eskiden, neden iyi bir şey demiyor diye. Yaptığım ne kadar gereksizmiş aslında. Hala kimsenin kötülüğünü istememekle beraber artık bende onun hiç birşeyini görmüyorum. İltifatı kestim. Tek tesellim onunla hiç kan bağım olmaması. Herkezin birbirinin mutluluğu ile mutlu olması ile övündüğüm yakın akrabalarım arasında böyle birinin olması çok üzerdi beni.

17 yorum:

plndrkn dedi ki...

Kim üzmüşse içini kırmış belli ki.. Ama geçmiş her şey eski kırıklıklar olmuş. Eminim bundan sonra daha az etkileneceksin.. Sen kendi güzelliğinle doğru yaşıyorsun, keyfine bak! :)

BALLI LOKMAM dedi ki...

Var işte böyle insanlar hatta bazıları senin mutsuzluğunla mutlu olabilecek kadar garipler yazık onlara...

Meyra dedi ki...

ahh handecim hepimizin hayatında var böyle tipler..ama onlara verilecek en güzel cevap susmak, önemsememek ve adam yerine malesef koymamak..!! çünkü bunu zorla isterler..takma boşver keyfine bak.öpüyorum seni;)

Selin Ergeçer dedi ki...

Geçen gün aynı şeyi düşündüm ben de..hatta bu iyi niyet mi yoksa saflık salaklık mı diye de ekledim üstüne yani ben herkes iyi olsun,herkes mutlu olsun diye düşünürken,çevremde bazıları gerçekten 1in 2nin hesabını tutup ona göre davranıyorlar...çok ilginç canım gerçekten, onlar mı akıllı biz mi?

Adsız dedi ki...

Hndecim boşver diyorum sadece bu tipleri. hayatından çıkarmak en iyisi :)

Hande dedi ki...

Plndrkn, artık umursamamaya alıştım canım. Böyle oluncada etkilemiyor.

Ballı lokmam, aslında onlar için üzücü bir durum. mutsuz olmak için sebepleri çok.

Maeyracım, haklısın canım artık rahatım önemsemeyince sorunda olmuyor. bende öptüm tatlım.

Hande dedi ki...

Selincim, bende senin gibi arada kalmıştım. Canım bizimki iyi niyet değilde saflık oluyor bence. İyi niyeti hakedene göstermek gerek yoksa biz üzülüyoruz.

Ececim, haklısın ama maalesef bazılarını hayatından çıkaramıyorsun. Tek yapılabilecek görüşmeyi seyreltmek.

İkiz Annesi dedi ki...

Maalesef ki var böyle insanlar karşısındakini üzünce ancak mutlu olabiliyorlar.Zavallı diyebiliyorum onlar için hiç kimsenin iyi olduğunu istemezler uzaklaştırmak gerek hayatlarımızdan ve bir daha da hayatımıza sokmamak..

Unknown dedi ki...

vallahi Handeciğim bu tip kişilere kıskanc çekemiyor karşındakini demekten başka birşey yok sanırım...boşver sen yaptığında dogrusun acıkcası değer verene verelim değeri sevgiler...

Hande dedi ki...

İkizi annesi, zavallı doğru kelime sanırım. Uzak olmak gerek ama maalesef bazılarını hayatımızdan çıkarmak zor oluyor.

Burcucum, herkez değerini kendi belirliyor aslında. Herkeze karşı iyi niyetli olmakda bize haksızlık oluyor.

Kaymaklı Kadayıf dedi ki...

Böyle insanlardan öyle çok ki etrafta, akraba arkadaş fark etmiyor, geç oldu ama ben bunları uzak tutmayı öğrendim hayatımdan, yeni yeni başarabiliyorum sayılır, daha katedecek yolun çok.

Hande dedi ki...

Kaymaklı Kadayıf, sanırım bu insanların sayıları fazla. En iyisini yapmışsın canım bende değişiyorum artık böylesi daha iyi.

defne dedi ki...

ohh iyi yapmışsın. neden varlar belli değil ama çok var bunlardan be!

Hektor dedi ki...

Siz karşıdakini mutlu etmeye göre hareket ediyorsunuz. Karşıdaki, sizin mutsuzluğunuzdan mutluluk çıkarmaya göre hareket ediyor. Sizinki politik gerçek, onun ki nesnel. O kendini mutlu eden dünyevi gerçekliği kontrol altında tutmak isterken, siz; tüm bu hastalıklı oluşumların karşısında ona yabancılaşmayı göze alarak, onun bu sömürüye dayalı yaklaşımına aynı şekilde karşılık vererek arkadaşıunızla olan ilişkinize bir çözüm sunuyorsunuz.kısas.

Hande dedi ki...

Hektor; ben kimsenin mutsuzluğu ile mutlu olmam. Dediğim gibi kötülüklerini istemem ama bu tarz insanları görmüyorum sadece.

Hektor dedi ki...

Tabii ki sevgili Hande, siz hiç kimsenin mutsuzluğu ile mutlu olacak birine benzemiyorsunuz. Bunu yazılarınızı okuyunca anlamak mümkün. Yazılar kişinin kendine tuttuğu aynadır. Tatlı anılara bakınca güzel bir insan görmek pek zor değil. "Karşınızdaki insanın sömürüye dayalı yaklaşımına aynı şekilde karşılık vererek" derken, sizin; "Yaptığım ne kadar gereksizmiş aslında. Hala kimsenin kötülüğünü istememekle beraber artık ben de onun hiç birşeyini görmüyorum. İltifatı kestim." sözünüzden hareket ederek kısas uyguluyorsunuz demek istedim. Tank'a karşı en etkili silah tank'tır.

Hande dedi ki...

Hektor, güzel sözlerin için teşekkür ederim. İnsanları olduğu gibi kabul etmek gerekiyor. Neden öyle olduklarına dair kaya yormaya gerek yok aslında. Ama bazıları sınırları zorluyor gibi. O belki kestiğimin farkında bile değil, kendinin bu tarz alışkanlıkları olmadığı için farketmeyebilirde :)