8 Temmuz 2010 Perşembe

Çalışmamak

Mezun olduğumda hemen iş bulamamıştım ve çalışanlara özeniyordum. Ne güzel, sabah kalkıp süslenip işlerine gidiyorlar. Toplantıları, görüşmeleri var en öenmliside kartviz sahibi olmak çok cazip geliyordu. Sonra iş hayatım başladı ve özendiğim herşeyin ne kadar önemsiz olduğunu anladım. Eski iş yerimde cumartesi de 5'e kadar çalışıyorduk. Bir tek pazar kalıyordu, onada neyi sığdırabilirsen artık. Burda hafta sonu çalışmıyorum 2 gün tatil sahibi olmak büyük şans.

Ama bu da yetmiyor , artık çalışmayanlara özeniyorum. Hafta içi annemle teyzemle kahvaltı edebilmek, pazara gidebilmek, yemekleri hazırlayıp eşimin gelmesini beklemek  yada hiç birşey yapmadan evde televizyon seyredebilmek ne büyük bir lüks.

Şartlar elverse hemen işi bırakırım. Hiç sıkılmam her gün birilerine kahvaltıya kahveye giderim, onları davet ederim, dikişe başlarım. Sonrasında geçen sene üye olduğum ama hiç bir katkıda bulunma fırsatı bulamadığım Lösev'e zaman ayırırım. Çocuklara kitap okumak, standlarında yer almak ve diğer ihtiyaç duydukları konularda destek olmak isterim. Ne güzel olur her şey ...

12 yorum:

Selin Ergeçer dedi ki...

Canım ne kadar iyi anadım seni.Ben de senin gibi haftaiçi yapamadığım herşeyi yapabileceğim bir hayatın hayalini kurmuyo değilim ama acaba sıkılır mıyız bilmiyorum.
Bence en güzeli part-time çalışmak olurdu...Hem bir işimiz olurdu hem de kendimize ve hobilerimize vakit ayırabilirdik...

NiLaY dedi ki...

ahh ahhhh valla hislerime tercüman oldun canımcım :)

Hande dedi ki...

Selincim, sıkılmayız İstanbul'da yapacak şey çok alternatifimiz çok olurdu canım. Part time da mantıklı :))

Nilaycım, hem çocuk hem iş hayatı birarada yorucu. Gönlümüzden geçen olsa keşke :))

Duygu Fedakar dedi ki...

insan hep sahip olamadıgına özenirmiş:)bende öle evde otururken ay nie evedeyim hiç işim yok derim işim varken evde olsamda hiç bişi yapmasam derim:)

Çiğdem dedi ki...

Benimde işim inanılmaz yoğundu haftanın 6 günü saat 21:00 lere kadar çalışırdım, handecim senin gibi keşke bende evde olsam derdim ama oylede olmuyormuş şimdi bunu anlıyorum.
En güzeli ne biliyormusun zevk için çalışmak hobi gibi sanırım en güzeli bu..Oyle bir iş yapıcaksınki çalışırken zevk alıcaksın seni çok sıkmıycak herşeye zaman ayırabileceksin, varmıki boyle bir iş :)

Hande dedi ki...

Simon; genelde öyledir, olmayana özeniriz hep. Çalışmak güzel tabi tatiller daha çok olsa dha da güzel olur :)

Çiğdemcim, dediğin gibi iş zor sanırım, Selin'in dediği gibi part time çalışmak olabilir :) Çalışmak dan başka bir şeye vakit kalmıyor, bütün hayat işte geçiyor maalesef.

Syhn dedi ki...

işleyen demir ışıldar handeciğim, çalışan hanımlar daha planlı bir şekilde yaşıyorlar.
hele sizin gibi birde blog yazanlar..
her türlü iltifatı hak ediyorsunuz valla..
her şey gönlünce olsun ;)

YeMeK vAkTi dedi ki...

ahhh ahh varya aynen öyle işsiz kalırsın iş istersin iş olur ttail istersin..Bencede şöyle süper para kazanan bir eşim olsada çalışmasam kahveden kahveye yemek kursundan yemek kursuna gitsem keşke:))

obez ve şişman bir sevgi dedi ki...

çalış çalış çalış

Hande dedi ki...

Seyhancım; planlı olmayınca işler zorlaşıyor. Ben biraz daha rahatım. Çalışan annelere haranım bende, ben hala güvenemiyorum kendime :)

Aylincim; en iyisi lotodan para çıkmasını beklemek. Böylece çalışmadan her türlü aktiviteye katılmak kolay olur :)

Mehmet Akif; çalışmaya devam 6 yıldır :)

plndrkn dedi ki...

Hayat ne garip ben de şu anda senin daha önce yaşadığın şeyleri yaşıyor ve bir an önce bir iş sahibi olsam keşke diye hayaller kuruyorum. Tam da dediğin gibi bütün bir gün boş boş evde oturabiliyorum ama bundan hiç memnun olmuyorum :) Sanırım yer değiştirsek ikimizde bu işten çok karlı çıkarız :)))

Hande dedi ki...

Plndrkn; çalışırkenki vakitsizlikten şikayetçiyim aslında. Ödemeyi bekleyen krediler varken bu aralar işsiz kalmak çok zor olur benim için. Ama tüm şartlar elverse çalışmamayı tercih ederim :))