9 Eylül 2011 Cuma

Benim Küçüğüm

Bir yaz akşamı babamlardayız, yemek sonrası güzel yeğenimide yanıma alıp yürüyüşe çıktım. Parka doğru giderken benden oldukça genç bir çocuk çok güzelsin gibilerinden laf attı. Yaşımdan küçük gösterdiğimi söyleseler de çocuk maksimum 17 gösteriyor, yani pek ona uygun sayılmam :)  Delimi ne diye düşünürken gözüm yeğenime takıldı. 12 yaşında olmasına rağmen bu yaz başı birden boy attı değişti artık yavaş yavaş genç kız havasına girmeye başladı. Malum kızlar daha çabuk gelişiyor, o yaşlarda yaşıtı erkeklerden daha büyük gösteriyorlar :) Hani annelere çocukları hiç büyümez ya teyzeler içinde öyle. İçimden kızdım çocuğa; o daha çocuk dedim ama içimde de değişik bir duygu belirdi. Bebekti, çocuktu derken yavaş yavaş bir genç kız olmaya başlıyor. Mesela benim sevdiğim mağazalara uğradığında bana göre bir şey gördüğünde; "teyze şu mağazaya uğra, senin sevdiğin botlardan var"  tarzında haberler vermeyi ihmal etmiyor.  Teyze olmak çok güzel, anne karnındayken sevmeye başlıyorsunuz, büyüdükçe o size arkadaş olmaya başlıyor :) Heleki kız çocuklar apayrı, birde kardeşi olan erkek yeğenim var ama obiraz enişteci onla sohbeti bana tercih ediyor :)

Aradan zaman geçti tatil dönüşü ablamların yazlığına uğradık. Yalnız olduğum bir anda heyecanla yanıma geldi teyze sana bir şey söyleyeceğim diye. 2 yaş büyük olan arkadaşı gelmiş aşkını ilan etmiş. Benim bıdığımda git başımdan saçmalama diye kızmış. Bizimkinin şimdilik aşka  merakı yok, bende sen daha küçüksün sizler arkadaşsınız diye geçiştirdim. Aşk ilişkilerine ne kadar geç başlarsa o kadar iyi, herşey zamanında güzel çocukluğunu yaşayıp biraz daha büyüdükten sonra aşkla tanışır.  Geçen gün duydum ki başka biri daha aşkı ilan etmiş, bizim kızın güzelliğinden  sanırım erkekler pek rahat bırakmıyor.

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Maşallah güzel yeğene:)
Teyze olmak da çok farklı bir duygu olsa gerek.Ben şimdi anneliği tattım,kız kardeşim de teyze oldu ama ben henüz teyze değilim,bakalım o da inşallah günün birinde olur.Hele bir de kız olursa yenmez tadından sanırım:)

annesiningülü dedi ki...

ay canım gözlerim doldu, ama mutluluktan :)
allah hep iyi günlerini göstersin
Darısı bizimkilerin başına (aşk kısmı geç olsun tabi ;))

Zeynep'in Evi dedi ki...

teyzem olmadı, erkek kardeşlerim olduğundan teyze de olamıyorum ve böyle okudukça teyzelere çok imreniyorum, banane bana da arkadaşlarımın çocukları teyze desinn:)

Hande dedi ki...

Canancım, öyle çok seviliyorlarki canım. Senin oğluş teyzesinin ilk göz ağrısı olarak kalır hep :)

Baharcım, ne çabuk büyüyorlar, onlar büyüdükçe anıları da değişiyor :) Geç olması konusunda aynı taraftayız :)

Zeynepcim; kızkardeş gibi hissettiğimiz arkadaşlarımızın çocuklarına teyzelik yapmakda çok güzel oluyor. Benim bir tanede öyle yeğenim var sevgileri benze onuda çok seviyorum :)

fatoş dedi ki...

vay vay, ne güzel zamanlar, keyfini çıkarsın :)

cafenoHut dedi ki...

Yarama tuz basıldı şu anda..:)

didem dedi ki...

Nasil kasla goz arasinda buyuyorlar degil mi? Bak bak bak laf bile atmaya baslamislar:)) Hem de teyzesinin yaninda. Biliyorum yegenler kendi cocugundan farksiz olur. En guzel gunlerini gor.

Hande dedi ki...

Fatoşcum, o henüz farkında değil :))

CafenoHut, canım hayat suprizlerle dolu, hiç belli olmaz :))

Didemcim, artık yanındayken etrafa karşıdaha dikkatlı olacağım :))

Selin Ergeçer dedi ki...

Ne kadar güzel ne kadar hoş bir aşk onlarınki,çocukca,çok temiz çok naif :) keşke aşklar hep öyle kalsa...Çocukların büyümesi ne zor değil mi hele hele kardeşin,yeğenin, kızın ise büyüyen nasıl sarmalayacağını,nasıl koruyacağını şaşırıyor insan :)

Hande dedi ki...

Selincim, korumaya çalışırken fazla sıkmamak için dengeyi ayarlamak zor. Büyüklere çok iş düşüyor :)

Demet / Demetoloji dedi ki...

:) Teyze olmanın benim için de hep farklı bir yeri var. Ama ben teyze olamayacağım hiçbir zaman; bak kıskandım şimdi :)) İçimi ısıttı yazdıkların canım; yüreğine sağlık... Ayrıca "aşk ilişkilerine ne kadar geç başlarsa o kadar iyi olur" düşüncene de harfiyen katılıyorum.

Hande dedi ki...

Demetcim, canım sende hala olacaksın oda güzel :) teyzelik içinde arkadaş çocuklarını öneriyorum :)

Meyra dedi ki...

selam canım:) bende teyze olmak istiyorum banane banane:))ne güzel bir duygudur tabiki sizin kız nasıl salınıyorsa artık tozunu attırıyo demekki karşısındakinin:)

Hande dedi ki...

Meyracım, süslenmeyi çok seviyor çok meraklı ama henüz kızlar için süsleneiyor :) canım çok güzel bir duygu ama önce kardeşin teyze olmak ister :))