19 Ağustos 2011 Cuma

Evde Saç Boyanır Mı?



Boya yaptıranlar bilir, kuaför değiştirmek zordur. Helede benim gibi bir kaç farklı boya karıştırılıp not alınıp devamlı aynı boya yapılıyorsa değiştirmek çok zor. Boyamdan memnunum ama kuaforüm için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.  Önceki gittiğimde 1,5 ay olduğu için boyaya 10 TL fark koydu. Neymiş saç uzamış, 1 haftada ne kadar uzayabilir ki? Son sefer gittiğimde ise zamlandığını öğrendim. Birazda afra tafra olunca soğudum iyice. Ben bu fiyatı düşünücem dedim çıktım.

Düşündükçe beni stres sardı yeni kuaför rengimi tututurabilir mi diye, hatta rüyalarıma bile girdi saçımın rengi çok kötü oluyor tekrar düzeltsin diye ona gidiyorum oda bana gülüyor falan. Bu stres ve korku ile 2 ay geçti, bazı bloglarda ve forumlarda kendi saçını boyayanları hatt röfle bile yapabilenleri görünce şaşırdım. Aşkımında sen al ben boyarım ısrarları sonucu dün palette delux yoğun bakır rengini aldım eve gittim.

Saçımın rengi  havuz ve denizden iyice değişmişti, bakır bal köpüğü arası bir renk olmuştu. Deli cesareti ile boyarız olmadı ertesi günde yeni bir kuaföre gidip ben ettim sen düzelt derim diye düşündüm. Diplerim siyah olduğu için açılmaz ve saç iki renk olur diye korkuyordum. Aşkımda biraz korku ile saçımı boyadı yıkama işlemide bitip kurutunca bir baktık, kutuda gözükenden biraz farklıda olsa güzel bir bakır rengi oldu. Benim aşkım bu konuda becerikliymiş :))

Nasıl sevindiğimi anlatamam, artık kuaförde boya için zaman öldürmek bitti, hemde röfle gölge olsa neysede düz boyada dip boya için 80 TL vermekten kurtuldum.  Makas'da bile dip boya 55 TL iken bizim kuaför çoşmus. Onun eşdeğerindekiler 35 - 40 tl fiyata dip boya yapıyormuş ki bunu da sonradan öğrendim. Benim gibi kuaförde boya yaptırmaktan sıkılan var ise hiç düşünmeden bu boyalalardan deneyebilir. Rek alternatifi çok fazla.

Herkese güzel ve mutlu bir haftasonu dilerim :))

14 yorum:

Chilek dedi ki...

İyi fikir gerçekten ama ben artık boyadan tamamen kurtulma çabası içerisindeyim başarırsam sizlerle de paylaşıcam:))

Hande dedi ki...

Chilek; aslında kendi rengine boyatıp boya derdinden kurtulmayı düşünmedim değil. Ama bakır tonlarını çok sevdiğim için boyadan vazgeçemedim canımm :)

Selin Ergeçer dedi ki...

Saçımda hiç boya yok dolayısı ile nasıl bir his bilmiyorum.Tek bildiğim,eğer boyuyor olsaydım,o sürecin beni çok sıkacağıydı. Senin adına çok sevindim tatlım,bu eziyetten de kurtulmuşsun ne güzel :))

Adsız dedi ki...

Bende senin gibi bir korkuyla boyattim ablama ve sonuçtan gayet memnun kaldım açık renk ve rofle olmadıgı sürece dandik markalarla sacımızı yipratan kuaförlere o kadar parayı baymak gercekten cok gereksiz bende zamanında 150 tl para ödediğimi bilirim simdi kendim bildigim markanın kaliteli boyasıyla tas çatlasın 30tlye hallediyorum :))

defne dedi ki...

off ben de sıkılıyorum kuaförde, saatlerce tutuyo boyayı kafamda adam..sinüzit azıyo ondan sonra..ben de düşündüm evde boyamayı fakat ya kötü olursa saç önemli şey..sonra tekrar boyatmak da iki defa saçın ıslak kalması demek..

annesiningülü dedi ki...

sizinki hakikaten çoşmuş ne öyle ya :)
benimki röfle biliyorsun. Dip boyam bile en fazla 30-40 tutuyor :)

Hande dedi ki...

Selincim, senin saç rengin çok güzel sıkılmadıkça boyayı ertelet. Çünkü o süreç insanı çok sıkıyor :(

e.n.k, canım ben senin o yazını okumuştum, saç rengin çok güzel olmuştu, hatta dün google da evde boyamayı aratırken senin sayfanda çıkınca tekrar okudum, yani bana cesaret verenlerden biride sensin :))

Hande dedi ki...

Defnecim, korkunu anlıyorum bende de fazlasıyla vardı, kuaförüme kızmasam hiç denemezdim. Ama yeni bir kuaförle riske gireceğim için önce bunu deniyim dedim şansıma güzel oldu :) ( tabi aşkımın el becerisini de unutmamalı)

Baharcım, her işde bir hayır varmış ona kızmasam fiyat araştırmasına da girmeyecektim. Röflede emek daha fazla ona rağmen seninki gibi fiyata boyuyorlar :)
1, 5 yıl verdiğim paraya üzülüyorum şimdi :(

Filiz dedi ki...

Hande'cim eskiden saçlarım kızıldı ve ben de saçlarımı kendim boyuyordum.Aslında öyle aman aman zor bir iş değil hem bak eşin de gayet başarılı olmuş..artık kuaföre vereceğin boya parasına beraber bir yemek yersiniz:)bu arada saçının rengine bayılmıştım,umarım aynı tonu yakalamışsındır,sana inanılmaz yakışıyordu...

Hande dedi ki...

Filizcim, ben tonunu biraz değiştirmiştim, son hali bakır tonlarında idi o renk tuttu :) ben abartmışım sanırım dediğin gibi kolaymış :)

didem dedi ki...

Ne guzel becerebilmissiniz. Ben birkac denedim hem heryer batti hem de ben:))Yeni saclarini gule gule kullan

Hande dedi ki...

Didemcim, bizde tak zarar gören havlu oldu renk değişimine uğradı :)) bende onu boya havlusu yaptım artık :)

pr dedi ki...

keşke son haliyle bi resminizi koysaydınız, ben de bu yoğun bakıra boyamayı düşünüyorum ve sonuç nasıl olacak merak ediyorum, çok abartılı bişey de olsun istemiyorum..
bi de ben kaşlarımı boyamak istemiyorum, bakır saçla koyu kahve kaş kötü mü durur sizce??
evet dediğinizi duyar gibiyim:))

Hande dedi ki...

Anne, abartlı bir renk olmuyor aslında gözünün alışmasına bağlı. Ben 1,5 yıldır saçımı kademeli olarak bu renke getirdiğim için gözüm alışmıştı zaten. Kaşlarımı boyatmadım ben, aslında boyatmak gerek tabi ama çokda göze batmadı sanırım :) Yeni hali ile foto çekmediğim için ekleyemedim.