31 Mart 2011 Perşembe

Gaia Teorisi


Avrupa Komisyonu yetkilileri çok önemli, son derece gizli bir meselenin çözümü için sizin yardımınızı istedi.
Karınız hiç tanımadığınız bir adamla birlikte dünyanın öbür ucundaki bir adaya gönderildi ve onlardan hiçbir haber alamıyorsunuz.
Korkunç bir fırtına yüzünden bir dağın zirvesinde, gizemli bilimsel olayların ortasında mahsur kaldınız.
Bu arada son elli yılda seri katillerin sayısı on kat arttı.
Ve şiddet kapıda…
Hâlâ korkmuyor musunuz?


Korksanız iyi olur…  ( Kitabın arka kapağından )

Bu kitabı satış görevlisinin tavsiyesi ile almıştım. Kitabı çok beğendim tavsiyelerini hep dikkate alacağım :)

Malum küresel ısınma nedeni ile mevsimsel farklılıklar yaşıyoruz. Kitapta bu farklılıklar iyice artıyor, seller, fırtınal, doğal afetler ...  Doğaya karşı duyarsızlığımız devam ederse ileriki yıllarda yaşayabileceklerimizi görüyoruz. Kitap bir doğal afet sonrası yaşamda kalma çabasından bahsetmiyor. Çok daha fazlası var. Kitapta mevsim anormalliklerine alışılmış, ama doğa yıllarca yapılan haksızlığın karşılığını yavaş yavaş insanoğluna veriyor.

Maalesef insanların, yanınızda yürürken tükürdüğü, sümkürdüğü, arabanın camından çöpü dışarı fırlattığı bir ülkedeyiz. Dışarıda wc'lerde sular açık bırakılır,bu hiç anlamlandıramadığım birşey. Kapatmak zor  mu? Aklım hiç almıyor, su akarken arkanı dönüp nasıl çıkabilirsin? 3 yıl önce çektiğimiz susuzluk da bir ders olmadı sanırım

Doğayı korumak çevreye saygılı olmak için önce aileleri eğitmek gerekiyor. Duyarsız anne babalardan çocuk ne öğrenebilir ki?

5 yorum:

Meyra dedi ki...

canımcım birkaç yıl önce yere tüküren içine lama kaçmış adamı uyardığımda ana avrat küfür etmişti bana:(( biz böyle insanlarla yaşadığımız ülkede ne kadar ahlaklı olabiliriz, nekadar çevreci yaşayabilirizki..o günden sonra sesimi çıkaramaz oldum ve yere bakmadan yürüyorum malesef..bu tiplerin yetiştirdikleride kimbilir nasıl?

İkiz Annesi dedi ki...

Severim bu tarz kitapları bende senin tavsiyen için teşekkür ederim canım.
Maalesef doğa aslında yeter diye bağırmaya başlayalı çok oldu ama çoğu insan hala bunu görmek , duymak istemiyor neden olduğunu anlayamadığım bir biçimde:(

Hande dedi ki...

Meyracım, maalesef onları uyarmak hiçbir işe yaramıyor. Zaten uyarılmanın karşısında yanlışını görecek bir insan o tarz hareketleri yapmaz. Çirkin tepkilerinden dolayı görmeyip yola devam ediyoruz mecburen.

İkiz annesi, rica ederim canım :) Maalese acı bir gerçek. Birşeyler yapmaya çalışanları, sahilde çöp toplayanları falanda dalga konusu yapıyorlar üstelik. Beyinleri nasıl çalışıyorsa gerçekleri göremiyorlar.

Unknown dedi ki...

ay merak ettim şimdi bak :) en kısa zamanda okumak lazım ayrıca biz yaşadığımız doğaya çok nankör davranıyoruz ah ah neler çekiyor insanlardan...

Hande dedi ki...

Burcucum, okursan yorumunu bekliyorum :) maalesef en basit şey olan çöpü çöpe atmayı beceremeyenler bile çoğunlukta :(