14 Kasım 2010 Pazar

Mimmm

Sevgili Filiz'den güzel bir mim aldım. Hemen uyguluyorum.

Kitaplığınızın karşısına geçin.Gözlerinizi kapatın.Derin bir nefes alın.Elinizi kitapların üzerinde gezdirin ve birini seçin.Şimdi gözlerinizi açın.Bir kitap seçmiş durumdasınız.O kitabı satın aldığınız, ya da hediye gelmiş de olabilir, anı hatırlamaya çalışın.İlk kez okuduğunuzda neler düşünmüştünüz, hatırlayın.Şimdi sayfaları şöyle hızlıca bir dolanın ki, kitabın kokusu burnunuza gelsin.Evet, ne güzel bir koku bu!55.sayfayı bulun.Sayfayı tekrar okuyun.Sayfadan bir paragraf seçin ve mim konusu olarak bunu blogunuza yazın.Daha sonra siz de 3 arkadaşınıza cevaplaması için gönderin.



Benim seçtiğim kitap Boleyn Mirası oldu. Bu seriye Boleyn Kızı ile başladım devamında diğer kitaplarla beraber 6 kitabı da okudum. Şimdi yeni bir kitabı daha çıkmış ama İngiltere tahtındaki oyunlara biraz ara vermek istiyorum. Bu kitapları okuduktan sonra Osmanlı'nın Haremi gözüme biraz masum gözüktü. O dönemlerde Ingiltere Kralı beğendiği kadın evli ise boşandırıp kendine metres yapabiliyor, sonra ondan sıkılınca başkasına geçiyor. Kiliseye karşı gelip evliliğini geçersiz saydırabiliyor. Kim kiminle belli değil. O dönemlerde yaşamak istemezdim.
 
Kitabı geçen sene okumuştum. 55. sayfasındaki paragraf ise;
 
Bu uzun yolculuk boyunca, kraliçe olduğumda nasıl davranmam gerektiğini öğrenmeye başladım. Kralın bana eşlik etmesi için gönderdiği İngiliz hanımlar benimle sürekli ingilizce konuştu. Southampton Lordu da girdiğimiz her kasabada yanımdan bir an olsun ayrılmadı, bana rehberlik etti ve yardımcı oldu. Hepsi son derece resmi ve ağırbaşlı insanlar. Herşeyi kuralına, kaidesine uygun yapıyorlar. Tezahüratlara , müziğe ve gittiğimiz her yerde beni görmek için toplanan kalabalığa alışmaya çalışıyorum, onları selamlarken, heyecanımı gizlemeyi yavaş yavaş öğreniyorum. Küçük bir dükün taşralı kızı gibi görünmek istemiyorum. Gerçek bir kraliçe gibi olmalıyım, İngiltere Kraliçesi gibi.
 
Bu mimi Defne, Meyra ve Elif'e gönderiyorum.

5 yorum:

gülçin dedi ki...

mimin çok güzelmiş çok beğendim..

sevgiler

iyi bayramlar

Hande dedi ki...

Gülçincim sende yaz istersen sanada gönderiyorum bu mimi. iyi bayramlar canım

defne dedi ki...

teşekkür ederim Hande, hemen yazacağım :) bayramda hiiç alamadım elime bilgisayarı, şimdi fırsat buldum :)

elif dedi ki...

handecim,tatil süresi kendime internet yasağı koydum:)oyüzden şimdigörüyorum mim'ini.yazacaklarım hazır kuzudan fırsat bulduğum ilk an yazıcam..
opuyorum..

Hande dedi ki...

Defnecim,geç cevap veriyorum ama gördüm yazını :)

Elifcim,iyi yapmışsın acelesi yok nasılsa:)