5 Şubat 2010 Cuma

Amacın Ne?

Bizim toplumumuz neden böyle anlayamıyorum. Metroda çizgileri çizmişler, kenarlarında sıra giriyorsun, orta kısım inenler için boş kalıyor. Ama ne oluyor assolist havasında biri gelip sanki herkez onu selamlamak için kenera çekilmiş gibi ortaya geçiyor. Uyarıyorsun, genelde münakaşa oluyor, yada az bir ihtimalle hatasını farkedip biraz kenera çekiliyor.

Yada metrodasın durağa geldiğinde inicen ama oda ne dışardakiler kapının önünü kapatmış, vura çarpa içeri girmeye çalışıyorlar. Ya dur bir inelim binersin dimi. Son durağa kadar gitsende süre 8 -9 dakika bir şey. Ayakta kalsan neolur ki ?

Bu sabah da uzaktan bir olaya şahit oldum. Genç bir çocuk metroda yere çöp attı, bir bayan uyardı önce. Ama çocuk tersledi, sonra başka bir adam geldi çöpü aldırmaya çalıştı çocuk da tık yok.Adam o arada geçen polisi çağırdı, çevreyi kirletiyor, cezasını kesin diye. Ama polisde bir alem, beni bunun için mi çağırdın der gibi bir havalarda. Neyse sonra çocuğun yanındaki kız devreye girdi çöpü aldırdı çoçuğa olay kapandı.

Neden yere çöp atarsın? Neden sıraya girmezsin? ve bunlara nasıl bir cevabın olabilir ki! Hiç anlamıyorum.

4 yorum:

zizim bizim dedi ki...

ben de anlamıyorum, normal insanlar azınlıkta kaldı artık. bu garip tür artıyor... ve bir şey söyleyince de suçlu sen oluyorsun, polis örneğinde olduğu gibi.

Hande dedi ki...

umarım normal insanlar artmaya başlar, yoksa bunlarla baş edemeyeceğiz.

Adsız dedi ki...

Maalsef be gülüm, bizler azınlıkta kaldık. Birde anlamadığım hatalı bir arkadaşı uyardığın zaman sanki namusuna dil uzatmışsın gibi hemen gardını alıyor. Sussan bir dert, uyarsan ayrı bir dert. Ama yine de kocandan bir tavsiye sen uyma bunlara. Allahlarından bulsunlar....

Keyiflişeylerle kalmanız dileğiyle.
www.keyifliseyler.blogspot.com

balböcükleri dedi ki...

bwn söölim içlerinde öküz barındırdıklarından.bunlar evinede çöp atıyo genede saygısızlık yapıyo yere tükürüyo demekki yazık