31 Ocak 2010 Pazar

Lüküs Hayat

Bunca yıldır sahnenelen bir oyunu seyretmek Cuma akşamına kısmet oldu.  Hafta içi seyretmek için biraz uzun. 20:30'da başlayan oyun 00:30'da bitti. Oyun 3 perde, ben 2. perdede biraz sıkıldım, ama genel olarak çok güzel bir oyundu. Oyun sonunda, bütün seyirciler dakikalarca ayakda alkışladı.

9 yorum:

zeynepin sesi dedi ki...

çok beğenerek izlediim bi oyundu..çok eğlenmiştim ben,bazı yerlerdeki espriler saçma da olsa genel itibariyle çok hoştu..

Hande dedi ki...

kötü espriler sanki 2. perdede toplanmıştı. belkide çok uzun olduğu için oyun bir yerde tıkanıyor. 2 perde olsa çok daha keyifli olurdu.

Adsız dedi ki...

Bence oyunun hakkı 3 perde . Birde Zihni Göktay'ın bu yaşına rağmen göstermiş olduğu performans cidden ayakta değil amuda kalkarak bile alkışlansa az gelir....

Keyfedeğerşeylerle kalmanız dileğiyle....

Hande dedi ki...

canım, Zihni Göktay'a lafım yok tabi. hasta haliyle o kadar süre hem oynadı, hem dans etti hem şarkı söyledi

!!! Şekerperisi !!! dedi ki...

Handecim merhabalar
ben seneler önce gitmiştim lise yıllarında tekrar gitmeyi çok istiyorum aslında, eksik sanatçıların yeri dolmasa da kadrodakiler elinden geleni yapmaya çalışıyorlardır:)) ne iyi ettinde yazdın anlarım canlandı birden sağlıcakla kal...

Hande dedi ki...

merhaba serrpil, ben ilk defa izledim. ama oyundaki esprilerin bir kısmı güncel olaylardandı. yeniden izlemek keyifli gelebilir. sevgiler

Hektor dedi ki...

Zihni Göktay kendisi ile yapılan bir söyleşide şöyle dedi: "Lüküs hayatın yazıldığı günün olaylarını içeren nüktelerini, bugünün koşullarına göre, bazen önceden bazen de doğaçlama değiştirerek seyircilerin ilgisini ayakta tutmaya çalışıyoruz." Ben ce de doğru bir yaklaşım, çünkü eserin yazıldığı 30'lu yıllardaki nüktelerinin bugünün seyircisinin ilgisini çekeceği pek düşünülemez. Espriler özellikle günün olaylarına ve politikacıların söylevlerine göre bir akış izliyor. Eserin tek eksiği yıllar önce kaybettiğimiz ve 80'li yıllardan başlayarak aralıksız 15 yıl Zihni Göktay'la başarıyla oynayan Suna PEKUYSAL'dı.

Hande dedi ki...

Hektor, sayende bende blogumda eskiye gitmiş oldum :) Bunu yazalı 1 sene olmuş. Oyunla ilgili yorumum aynı 2. perde de biraz sıkılmıştım. Suna Pekuysal'ın oynadığı dönemlerde oyunu izleme şansım olmadı maalesef. Ama onun yeri ayrı tabi , onu sevmeyen yoktur sanırım.

Hektor dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.