Bütün kış erik hayali kurmama rağmen keyifle yediğim zaman çok kısa oluyor. Erikler tatlanmaya başladığı zaman benim içinde erik keyi bitmiş oluyordu. Ama artık erik suyu ile serinlemeye devam ediyoruz. Bunun için tatlı sarı erik, renk vermesi içinde biraz kırmızı erik gerekiyor.
Yapılışı ise çok kolay. Erikleri suda kaynatıyorsunuz. Ölçüsü yok erik ne kadar fazla olursa aromasıda o kadar fazla oluyor. Erikler yumuşadıktan sonra ocaktan alıp, süzgeçden geçiriyorsunuz. Suyun içine damak zevkinize göre toz şeker ekliyorsunuz. Sıcağı ile karıştırınca şeker hemen eriyor. Fazla eklememekte fayda var yoksa şerbete dönebilir :)
Bu tarifin birde erikler ezilerek mermelat gibi katı hale getirilip, sonra sulandırılarak içileninden denemiştim onu ben pek sevmiyorum, ama oda bi alternatif.
Soğuduktan sonra afiyetle içebilirsiniz :)) Hafif mayhoş tadı ile hem sağlıklı hemde çk güzel :)
9 yorum:
Eriğe bayılırım hatta erik mevsiminde başka hiçbir meyve yemem diyebilirim, o kadar severim yani :) süper bir tarif olmuş canım,ellerine sağlık,ilk fırsatta deneyeceğim :)
hamarat arkadaşım döktürmüş:) hemde bu sıcakta buz gibi nasılda güzel gider lıkır lıkır:)
ben de hem sarı hem kırmızı almışım, ne zamandır dolapta, anneme sorayım da kaynatayım diyordum, senden öğrenmiş oldum :) bozulmadıysa yapayım ben de :)
Selincim, o zaman sen suyunuda kesin seversin canım. Hafif mayhoş :)
Meyracım, bir şişeye doldurup iş yerine bile getirdim canım. erikler de köyden olunca tamamaen sağlıklı bir içecek oldu :))
Defnecim, sende malzemelerde hazırmış zaten yapıp içmesi kalmış sadece :)
önümüz ramazan nasıl da iyi olur..sağol canım hatrlatıığın için..
Zeynepcim, Ramazanda da iyi gider canım :))
pek bi hamarat gördüm seni :)))
ellerine sağlık :)
Baharcım, bu aralar çok üşengeçim ama erikleri ziyan etmeye gönlüm elvermedi :))
Hic icmemistim erik suyu, simdi sende tarifini, yapilisini da gorunce canim cekmedi degil...Ellerine saglik!
Yorum Gönder