18 Ağustos 2010 Çarşamba

Kaş

Kaş'ın eşşiz manzarası girişinden itibaren sizi karşılıyor. Küçük şirin bir kasaba, burda kalmayıp tura çıkarak çevre koyları gezmeye karar verdik. Tekne turu için alternatif çok. Ama Safari Tur'u tavsiye ederim. Fiyatı uygun, tekneleri çok şık, personel işini severek yapıyor, sizinle ilgileniyor ama sizi sıkmıyor.

Batıkkent'te denize girilmiyor, tekne ile yakınından geçiyorsunuz. Likyalılar'dan kalma bir kent depremler yüzünden zamanla sular altında kalmış



Kaleköy küçük şirin bir köy, ulaşım sadece tekne ile yapılıyor. Burda kalmayı istemiştik fakat çok sakin geldi. Tekneden indiğiniz anda hareket başlıyor, bilezik satan çocuklar çevrenizi sarıyor. Birde ada çayı ve kekik satan amcalar var. Güzel balıkçı restaurantları var, fakat fiyatlar yüksekmiş. Tekneler ayrıldıkça sakinlik geri dönüyor.


Kaleden manzaralar







Benim en sevdiğim Yağlıca Koyu, denizin rengine bayıldım. Hatta tur broşürlerinde gördüğüm resim tura katılmamda en büyük etkendi.





Bu küçük beyefendi de teknenin maskotu olan "Recep". Çok konuşkan, sevimliliği ile her işini halleden, çok tatlı bir çocuk. Yeleği, gözlüğü ve paletleri ile şirinliği artıyor :)

14 yorum:

Unknown dedi ki...

Batıkkent müthiş duruyor deniz nekadar berrak kaş merak etmeye değecek kadar güzelmiş

ayci dedi ki...

bu yıl o kadar cok tanıdıgım kas'a gitti ki - bir ben eksik kaldım sanki :)

stuven dedi ki...

yine güzel kareler paylaşmışsın.

her fotoğrafa not düşmüşsün inan düşmemiş olsan da her biri konuşuyor.
maviye aşığım ben :)

Hande dedi ki...

Modarator; görülmeye değer bir yer. Vakit olmadığı için plajlarını gezemedik. Ama koylar bile gitmemize değdi :)

Ayçi; fırsat bulursan git bence bizede arkadaşlar tavsiye etmişti :)

Stuven; çok teşekkür ederim. Mavi ve yeşil birleşince manzaraya doyamıyorum, ille ikisi bir arada olacak :)

Adsız dedi ki...

Kaş her sene yazın mutlaka uğradığımız bir tatil durağı. Son 10 senede bile çok değişti ama bence halen Türkiye'nin en şahane köşesi...

Hande dedi ki...

Ececim, sanırım bizimde uğrak yerimiz olacak artık. Çok sevdim ben :)

defne dedi ki...

hande biz de galiba aynı yerlere gideceğiz :) c.tesi çıkıyoruz yola :)) nerede kaldınız? biz kaşta kalalım diyoruz, faseliste de denize girmeliyiz...biraz daha fotoğraf koysana;)

Hande dedi ki...

Defnecim biz Adrasan'da kaldık. kaş Adrasan arası 2 saat sürdü. Yol genelde virajlı olduğu için fazla hızlı gidilmiyor. Adrasan'dan Kemer tarafına doğru giderken Olympos 10 dakkika sürüyor, ileri doğru devam edince bir 10 dakka falan sonrada Phaselis geliyor. 7 km sonra Kemer. Kaş'ta kalıp Phaselis'e günü birlik gelirseniz yanında yiyecek ve içecek bir şeyler getir. Cafe falan yok, ama duş ve wcler var, çeşmeden suyu içiliyor. Girişte fotoğrafta gözüken giriş kapısının o tarafa park ettikten sonra soldaki daha yeşillik olan kısımda yüzmenizi tavsiye ederim. Orda olmak istedim şimdi:) iyi tailler dilerim şimdiden. mail ver istersen, foto gönderiyim.

cido dedi ki...

bende bu yaz istemiştim,erteledim:( inşallah bir daha ki yazz....pişman oldumm sanırım gitmediğimee :(

Hande dedi ki...

Cido, denizin rengi insanı cezbediyor, gitmek de fayda var eminim sende beğenirsin :)

Benhurum dedi ki...

Bizde Kaş'a gitmiştik ve meşhur tekne turuna çıkmıştık, batık şehir dedikleri yere geldiğimizde teknenin ortasında bir bölme açtılar burası tamamen cam olan bir bölmeydi teknenin altını görebiliyorduk, enfes bir görüntüydü benimde hiç aklımdan çıkmaz. Ayrıca nefis kareler yakalamış ve paylaşmışsın canım ellerine ve objektifine sağlık;)
Öptüm tatlımm...

Hande dedi ki...

Ayşencim, sizin tekne çok daha iyiymiş, direk alttan görmek çok daha iyidir. Fotoğrafları beğenmene çok sevindim, bende öptüm canım :)

Peritozu dedi ki...

Cok istedigim halde gitmek kismet olmayan yerlerden biride KAS'ti benim icin.Yazdiklarinizi okuyunca simdiye kadar gidemedgime uzulmenin yaninda,gitme istegim bir kat daha artti.

Ozellikle Likyalilardan kalma antik kent,harika.

Hande dedi ki...

Peri tozo Fotograf; Kaş muhteşem bir yer. Denizi, yeşilliği, sakinliği ile uğranması gereken bir yer. Bir dahaki tatil programına eklemeni tavsiye ederim :)