20 Ağustos 2010 Cuma

İstanbul Hatırası



Ahmet Ümit'in okuduğum diğer kitapları gibi bu kitabını da beğendim. Bence tek eksik yanı kriminal araştırmalardaydı. Çok fazla CSI tarzı dizi ve kitap okuduğum için bu eksikliği hissettim sanırım. Küçük bir ip parçasından, kağıttan çalışmalar sonucu buldukları şeyi gördükten sonra, kitapta eski polis yöntemleri daha baskın gibi geldi.


Kitapda  İstanbul'daki tarihi yapılar hakkında ayrıntılı bilgiler var . Hatta İstanbul'un Roma dönemi öncesine dair bilgi bile edindim. İstanbul'un eşşiz tarihini gözler önüne sererek  bu şehri daha da çok sevdiriyor.

Okuduktan sonra İstanbul'un ve yapıların tarihi hakkında söyleyecek sözleriniz artıyor ve şehre daha farklı bir gözle bakıyorsunuz.

6 yorum:

stuven dedi ki...

şu sıralar sırf tembellikten kitap okumuyorum. gerçi sıcaktan hiçbir şey yapamıyoruz. kitabı not alıyorum.

Syhn dedi ki...

ahmet ümit akıcı uslubuyle sıkmadan anlatmıştır ama değil mi? bende okumak istiyorum bu kitabı

Zeynep'in Evi dedi ki...

bu kitapla ilgili öyle çok GÜZEL SÖZ duydum ki Ahmet ümit'i polisiye yazdığı için tercih etmesem de istanbul hatırına alasım var:)

Hande dedi ki...

Stuven, canım ben kış gelsin istiyorum artık, çok sıkıldım sıcaklardan. eminim beğeneceksin.

Seyhan; kitap sıkıcı değil canım, aksine o kadar güzel anlatmışki ben Sultanehmet'te görmediğim diğer tarihi yerleri gezmek için havaların biraz serinlemesini bekliyorum.

Zeyenep; bu kitap tarihi yarımada için bir rehber niteliğinde. Kütüphanemdeki en değerli kitaplardan biri oldu. Tavsiye ederim canım :)

Saglıklımutfak dedi ki...

Bir İstanbul ve tarihinin aşığı olarak gzüel bir kitap diyebilirim. Normalde polisiye sevmem ama ahmet Ümit in kitaplarını beğenirim. Sadece bu kitapta kriminalden çokkurguda eksiklik buldum. Tarihsel anlatımlar gzüel ama çok yüzeysel geldi. Okumaya devam sevgiler handecim

Hande dedi ki...

Hilalcim, bu kitapta tarihi anlatımlar etkiledi benide. Eksiklik hissi uyandırdığı kesin sanırım, bende kriminal sende kurgu. Ben çok polisiye okuduğum için o eksiklik baskın geldi.