12 Mayıs 2010 Çarşamba

Yeniler


Dün akşam kurs olmayınca, bizde direk eve gidince, yeni silikon kalıbımı deneme fırsatım oldu. Genelde yaptığım ıslak keki denedim. Bu keki borcamda yaptığımda ince oluyor, sosunuda dökünce browniye benzer bir tadı oluyor. Bu kalıplarda ise iyice kabarıp özüne dönerek ıslak kek oldu. Tadı güzeldi ben görüntüsünü de beğendim. Bir dahaki sefere kalıplara biraz daha az döküp bir de öyle deneyeceğim.

Evimizde yeni olan bir şey daha var artık. Aşkım çooook uzun zamandır,  dslr makina istiyordu. Ben ise gereksiz görüyordum. Ama bir arkadaşımızın 50d si ile çektiğimiz resimler ve dslr kullanan bloglardaki resimlerin netliğini, güzelliğini gördükten sonra ona hak vermeye başladım.  50d 'den ikna yolu ile vazgeçirerek canon 450 sahibi olduk. O çekeceği resimler için mutlu, ben blogumda net resimler olucağı için mutluyum :) Hem daha sonra 450 bana kalır, ona 50 d alırız, gene ikimiz de mutlu oluruz :)

8 yorum:

NiLaY dedi ki...

benim silikon kalıpla ilgili feci bir anım var canım, kendisini ilk kullandığımda benimki de seninki gibi fazla kabararak kabından taşıp fırını mahvetmişti, o gün bugündür kullanamıyorum kendisini, korkuyorum :))
makineye gelince, süper haber bu :) güzel makinenle güzel güzel karelerini bekliyoruz artık :)

annesiningülü dedi ki...

ne güzel mutluluktan geçilmez olmuş burası :)

stuven dedi ki...

bu yapılır mı yaa:) aklıma mümkün olduğunca tatlı getirmemeye çalışıyorum bakakaldım resmen:))

ellerine sağlık harika olmuş. tarifini de versene:))

Hande dedi ki...

Nilaycım; kalıba yapışma derdi falan yok rahatmış. makinanın iyi olması kadar çekende önemli, biz şimdilik makinanın iyi olması kısmı ile idare edicez :))

Baharcım; çok sıkılmadıkça iyi şeyleri hatırlamak adına onları yazıyorum :)

Stuven; bende sözde rejimdeyim, ama sadece sevmediğim bir şey olduğunda aklıma geliyor diyet :) tarifi rejim sonrası veriyim istersen :))

bilge dedi ki...

Fotoğraf makinası ile ilgili olaylarımı bloğumda yazmıştım sizin yazınızı okuyunca bir kez daha hatırladım başımdan geçenleri sevgiler...

Hande dedi ki...

Bilge merak ettim yazdıklarını ilk fırsatta okuyacağım :)

CherrybLossomgirL dedi ki...

oh nefis gözüküyor,afiyet olsun, ayrıca güle güle kullanın:)

Hande dedi ki...

Cherryblossomgirl; kalori olarak dönmese daha da güzel olucak ama napalım :)) çok teşekkürler