20 Mayıs 2010 Perşembe

Öğrencilik Yılları


Şehir dışında okumanın ve anlaştığın biri ile aynı evi  paylaşmanın keyfini yaşayan bilir. Sadece ders ve eğlencenin olduğu bir yaşam. Ev arkadaşımla beraber diyete girer gecenin bir vakti, kendimizi pastahanede spungle yerken bulurduk. Sonra arkadaşımın hoşlandığı çocuk ile aralarını yapmak için devamlı planlar kurardık. Yemeğe çağırmak, ders çalışmak için davet etmek gibi yeni ortamlar yaratmaya uğraşırdık.

Düzenli ve becerikli kızlar olarak erkek arkadaşlarımıza ev yemeği yeme imkanı sunardık. Arada yaptığımız içki gecelerini mezeler eşliğinde tatlandırırdık. Rakıyı sevmememe rağmen sadece mezelerin ve o sohbetlerin eşliğinde  içebilmiştim.

Sabaha kadar okey, 51 veya tabu oynayıp, günün aydınlanması ile uykuya yattığımız zamanlar olurdu. Sonra dedikodular ve yeni havadisler bitmezdi. Ben tabi bu dedikodulara "olayların yorumlanması" derdim. Çünkü iftira yok, yalan yok sadece kim kiminle napmış muhabbeti var :) Son aylar bizim ev toplanma noktası olmuştu, kız arkadaşını veya arkek arkadaşını arayan önce bizim eve bakardı. 3 kişi yaşıyor olmamıza rağmen, evde en az 5 kişi olurduk :)

Tatillerden sonra evimize geri döndüğümüzde kahvemizi yapıp " insanın evi gibisi yok" diyerek sohbete başlardık.  O ev hala benim için çok özeldir, yarı parasını ödediğim için kendime ait ilk evdi.
Bazen de bunalıma girerdik, ozaman öğrenci evinin olmassa olmazı mumlar ve tütsüler yakılıp bunalım yapılırdı. Ama çok kısa sürerdi, hemen efkar dağılır, kahkahalar başlardı.

Şimdi hep o günlere dönmek isterim. Tabi eşimle o dönemler çıktığımız ve aynı yerde okuduğumuz için oda bu isteğime eşlik eder :) İş güç, para derdi olmadan, yani ekmek elden su gölden misali yaşadığımız  en güzel yıllardı.



13 yorum:

NiLaY dedi ki...

valla geçmişe dönme şansımız olsaydı ben yeniden lise yıllarıma dönmek isterdim, kız lisesinde okuduğumdan oradaki eğlence ve dostluğu bir daha hiç bir yerde bulamadım :)

fatoş dedi ki...

biz de biz de biz de. ev aynı ev, arkadaş dolu, oyunlar aynı sabaha kadar, keza aşkla birlikte okuduk ve evimizdi bizim de kendi evimiz, ünye'ye gidince yabancı gibi olurdum. ya hande biz kardeşiz savını yinelesem :))
ne günlerdi yahu, özlememek mümkün değil!

Saglıklımutfak dedi ki...

Ahh öğrencilik yılları gerçekten güzeldir . Çok özlüyorum o zamanları . tek sorumluluk okumak. başka dert yok

Hande dedi ki...

Nilaycım; lisede güzeldi, o zamanki bir arkadaşım hala en yakınımdır, aileden oldu artık. ama öss drdi olmasın diye o dönemi atlamak isterim ben :)

Hilalcim; ben bazen rüyamda görüyorum, ahla o evde öğrenciymişiz falan. böylece azda olsa geri dönmüş gibi oluyorum :)

Pıtırcığın aşkı; zevkelrimiz çok benziyor gerçekten, olurmu olur :)) ama ben ismini öğrenemedim, e kardeşin ismini de öğrenmek gerek canım :))

plndrkn dedi ki...

Beni benden aldın.. Bende böyle şehirdışında okudum ve o geçirdiğim 4 sene büyülü gibiydi. Halen daha bir masalın parçasıydık sanki diye konuşuruz. Gerçekten sadece yaşayan bilir o anların değerini...

fatoş dedi ki...

fatoşşş

Hande dedi ki...

Fatoşş, sanaldan bir adım öte oldu böylece :))

Plndrkn: büyülü demek çok doğru :) bizde her buluşmamızda mutlaka o günlere gidip, keyifle anarız. hatırlaması bile güzel :)

defne dedi ki...

ne güzelmiş Hande, harika geçmiş öğrenci evin :) benimse 1 yıl küs geçirip sonra ayrılarak ve sessiz geçmişti:p

Hande dedi ki...

Defne'cim ev arkadaşı değiştirenler çoktu bizim okulda da. ama bizim ortak yönlerimiz çoktu, ilk başlarda hafif drgınlıklarımız oldu ama alıştık birbirimize :)

CherrybLossomgirL dedi ki...

şimdi öğrenciyim , bıkmış durumdayım halbuki , biz niye farkına varamıyoruz bu güzelliklerin ??? :D

Hande dedi ki...

bizim grupta herkez kıymetini biliyordu. ama bitsede gitsek diyenler de vardı. şimdi kıymetini bilmediler diye pişmanlar. sen keyfini çıkart bu günlerin, inan en güzel yıllar :))

elif dedi ki...

handecim ben üniversiteyi yatılı okumak zorunda kalanlardanım:(
o yüzden benim içinde en güzel öğrencilik dönemi kız lisesi dönemlerimdi.. ama fakültedeyken liseden arkadaşımla aynı şehirdeydik.onun evide aynı senin anlattığın gibiydi ve ben çoook özenirdim ona..yazını okuyunca onu hatırladım ve burnumun direği sızladı:(

Hande dedi ki...

zamnalar arası yolculuk olabilse, böyle istediğimiz zamanlara gidip hasret giderebilsek ne güzel olur Elifcim :)